FOTO: Sevniška kolonija na Debelem Rtiču

29.8.2012 | 13:05

FOTO: Sevniška kolonija na Debelem Rtiču
FOTO: Sevniška kolonija na Debelem Rtiču

Zabavno druženje osnovnošolskih vrstnikov iz občine Sevnice na svoboden in prijateljski način je bil kriterij in vodilo OZRK Sevnica za obuditev poletne kolonije, ki je potekala od 19. do 26.8. na Debelem Rtiču. Med otroki iz Sevnice, Šentjanža, Krmelja, Tržišča in Studenca so se v tem tednu spletla prava prijateljstva in simpatije. Mojca Pinterič Krajnc iz RK Sevnica je izpeljala organizacijo kolonije, pedagoški kader pa so bili prostovoljci različnih profilov. Vodenje kolonije je prevzela Erika Anzelc Intihar, mentorji so bili Hari Muratovič, Barbara Nemec, Nina Radi, Katja Mlakar in Lovro Rozman Ravnikar.

Vroč teden so preživeli ob morju in koristili vse ugodnosti, ki jih nudi Zdravilišče Debeli Rtič. Hotelski bazen, bazeni na plaži z morsko vodo, nočno kopanje, koncert Tanje Žagar, hudomušna plesno-glasbena predstavitev kontinentov, večer z Ukrajinci, turnir v namiznem tenisu in ples vsak večer so popestrili in izpopolnili dan do zadnje sekunde.

Starše so vsak dan obveščali o dejavnostih in objavljali fotografije na spletni strani obcina-sevnica.si/rk/.

Da je bila lahko cena za starše ugodna - 95€, je plačilo stroškov prevoza prevzela Občina Sevnica.

Erika Anzelc Intihar

Galerija

kolonija-001
kolonija-002
kolonija-003
kolonija-004
kolonija-005
kolonija-006
kolonija-007
kolonija-008
kolonija-009
kolonija-010
kolonija-011
kolonija-012
kolonija-013
kolonija-014
kolonija-015
kolonija-016
kolonija-018
kolonija-019
kolonija-020
kolonija-021

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

29.8.2012Oceni tajkuni 

žalostno da RK potpira tiste ki imajo že vsega dovol-starši delajo v krki in na bobu otroku pa RK omogoči letovanje na debelem rtiču žalostno toda resnično

30.8.2012Oceni Darja Pačnik 

Kot prvo - hvala Občini Sevnica, ker je financirala prevoz za naše otroke. Spoštovani tajkuni... Občina je prevzela samo stroške prevoza. Ostalo smo plačali sami starši, torej v znesku 95 € na otroka. Sama imam dva sinova in obema sem plačala sama kar je bilo potrebno. Vsak od občanov sevniške občine, je imel možnost svojega otroka prijaviti v to kolonijo. Plakati za prijavo, so bili obešeni po vseh šolah sevniške občine. Lahko si prijavil svojega otroka, vnuka, soseda... In tako imel tudi priložnost koristiti brezplačen prevoz. Med drugim, če smo realni, občina Sevnica, podpira tudi marsikatero drugo dejavnost, zato je ta plačan prevoz za naše otroke, minimalen strošek v primerjavi z drugimi stroški, ki nastajajo v občini Sevnica in tudi sicer. Ne glede na vse, otroci so naša prihodnost, pa ni pomembno ali so iz bogatih ali revnih družin; vsi so otroci in to naši otroci. Komu bomo dali, za koga bomo prispevali, če ne zanje. ZAHVALA MENTORJEM IN MOJCI P. KRAJNC ! Sama bi se osebno zahvalila Mojci Pinterič Krajnc in vsem ostalim mentorjem, ki so vodili naše otroke na Debelem Rtiču. Ne le, da so se otroci naužili svežega in zdravega morskega zraka, tudi sicer so bili deležni velike pozornosti mentorjev in njihovega pedagoškega vodenja. Prav vsak mentor je pri mojima sinovoma pustil prelepe sledi in nikogar ne dajem v ospredje. Vsi so bili v ospredju. Ko sem prišla po svoja otroka in videla slovesa mentorjev od otrok, objeme in solze v očeh tudi samega vojaka Lovra, sem bila brez besed. Hvala Lovru, Hariju, Barbari, Eriki, Nini za vse kar so nudili našim otrokom in jim pustili večne spomine. Opravičujem se, ker pišem v množini, vendar ko spremljam moja dva sinova že četrti dan po prihodu domov, opažam, da je večina staršev čutila to, kar čutim jaz. Veliko povezanost in sklenjena prijateljstva med mnogimi otroci, ki se nadaljujejo. Nasvidenje prihodnje leto! Bo kateri manj in bo kateri več.. zdaj pa vsi novemu šolskemu letu in ostalim obveznostim naproti. In predvsem, privoščimo eden drugemu le dobro ! Tako bo svet mnogo lepši, lep kot je bil pretekli teden v koloniji na Debelem Rtiču.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava