Črnfest vstopa v zadnji teden

21.8.2012 | 13:45

Črnfest vstopa v zadnji teden
Črnfest vstopa v zadnji teden

Organizatorji kulturnega festivala Črnfest smo v dveh tednih uspešno pod streho spravili že devet dogodkov in v grajski atrij črnomaljskega gradu privabili lepo število obiskovalcev, ki so vsakokrat zadovoljni zapustili prizorišče. Črnfest se bo s koncem tega tedna znova za eno leto poslovil, pred koncem pa nas čaka še pet dogodkov.

Letošnji Črnfest, festival dobre glasbe, gledališča, smeha in otroškega rajanja, je postregel že s številnimi odličnimi dogodki, zadnji v vrsti je bil koncert legendarne skupine Niet, ki je več kot zadovoljil zbrane glasbene navdušence.

Zadnji teden festivala se bo pričel že danes, z gledališko predstavo Srečen konec sveta, ki bo s humorjem in ironijo v precep vzela sodobno stanje našega sveta. Trije protagonisti nas bodo popeljali skozi sodobno percepcijo globalne norosti, ki se dogaja tudi pri nas.

Dogajanje se bo nadaljevalo v sredo, ko bodo na račun ponovno prišli otroci. Že tretja otroška predstava na letošnjem festivalu, Biba Mica na koncertu, bo najmlajšim predstavila junake uspešne televizijske lutkovne serije Bisergora. Otroci bodo skupaj z Matkurjo, Brino, Petro, Luko in Jakom prepevali znane in nekoliko manj znane otroške pesmi iz ljudske glasbene skrinje.

Četrtek bo ponovno rezerviran za navdušence gledališča. Žal se nam v četrtek ne bo predstavila Gledališka skupina Kluba belokranjskih študentov, ki se zaradi obveznosti članov in težav pri časovnem usklajevanju žal ni mogla primerno pripraviti na premiero, za kar se tako vodja skupine, kot tudi vsi njeni člani globoko opravičujejo vsem tistim, ki so se veselili njihovega nastopa. Hkrati pa tudi obljubljajo, da bo njihova nova predstava v kratkem le nared za premiero, o čemer boste seveda vsi gledališki navdušenci pravočasno obveščeni.

Da pa navdušenci nad teatrom le ne bi ostali praznih rok, smo se organizatorji potrudili in v kratkem času našli primerno zamenjavo. Tako si bomo lahko vsi skupaj v četrtek ogledali gledališko predstavo v stilu stand-up komedije Ozvezdje trikotnik, v izvedbi Gledališke skupine ZIK Črnomelj, v kateri nam bodo igralci Andrej Tomc, Jaka Birkelbach in David Štefanič predstavili povsem običajne humorne zgodbe iz domačih kuhinj in naslanjačev.

Seveda pa nismo pozabili niti na navdušence glasbe, ki bodo prišli na svoj račun v petek in soboto. V petek se nam bosta predstavili skupini Dubzilla, ki izvaja inštrumentalno dub glasbo s primesmi rocka, electro in trip hopa, vključuje pa tudi elemente jugoslovanske zapuščine ljudske glasbe in izročil, ter Sportbilly krši embargo, ki v svoji glasbi spretno prepletajo afriške ritme, jazz, progresivni rock ter afrokaribske ritme duba in reggaeja. Črnfest 2012 pa bo s sobotnim koncertom zaključila priznana ljubljanska zasedba Katalena, ki že deset let uspešno deluje na slovenski glasbeni sceni. Po krajšem odmoru se je zasedba letos vrnila na koncertne odre in bo tudi v Črnomlju predstavila hite iz svojega še vedno aktualnega albuma Noč čarovnic, manjkalo pa ne bo niti hitov iz preteklih štirih albumov.

KBŠ

Galerija

Incapsa (1)
Incapsa (2)
Incapsa (3)
Incapsa (4)
Niet (1)
Niet (2)
Niet (3)
Niet (4)
Niet (5)
Niet (6)
Niet (7)
Niet (8)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

22.8.2012Oceni vika lozar 

Prava mešanica nastopov za staro in mlado, sploh pa moram priznati organizatorjem, da so z izrednim posluhom pripravili program in pripeljali v Črnomelj nastopajoče, kar ni bilo tako enostavno, saj so poleti komiki in bendi zelo zaposleni. Meni pač ne leži ta nova razbijajoča muzika, je bilo pa dosti drugega ( bravo stand up !) in zadovoljstvo je tu! Je BIT že dobil Župančičevo priznanje?

24.8.2012Oceni anonimna 

Pohvala organizatorjem, krasno! Ampak - glede na to, da imate tudi program za otroke - dajte prosim rešite problem z WC-ji. Otroka nimaš kam peljati na stranišče. Iz tistih kemičnih wc-jev pa tako smrdi, da te vonjave večkrat zmotijo tudi pri ogledu predstave. Pa mogoče še nasvet za otroške predstave: predlagam, da pred oder položite kakšne blazine, da bodo otroci lahko sedeli na tleh. Če sedijo na stolih, lahko namreč slabo vidijo, saj ne vidijo čez starše drugih otrok. Sicer pa: hvala vam za dober program! Se vidimo spet naslednje leto.

26.8.2012Oceni Sašo 

Hvala ga. Vika Lozar. Anonimna: žal problem z WC-ji ni tako enostavno rešljiv, kot se vam mogoče zdi. Grajski WC-ji so popolnoma neuporabni, tako da so edina opcija, prenosne WC kabine. Verjemite, da bi tudi sami rajši uporabljali konvencionalne toalete, v katerih si je možno oprati tudi roke, a žal te opcije nimamo. Blazine bi bile res super, jih bomo poskušali nekje dobiti za prihodnje leto. lp, sašo/kbš

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava