Srebrni Primož doma

11.8.2012 | 07:15

Srebrni Primož doma
Srebrni Primož doma

Včeraj je našega četrtega medaljista iz Londona na brniškem letališču pričakala množica najzvestejših družinskih članov, navijačev, podpornikov in novinarjev, ki so ob bučnem petju glasno pričakali prihod srebrnega Primoža. Iz domačih Brežic je bil organiziran tudi avtobus, kjer se je že ob deseti uri zjutraj praznovanje medalje začelo, na Brniku pa so se jim pridružili še ostali navijači in napolnili letališko halo.

Oba Primoža sta se najprej udeležila tiskovne konference, kjer sta svoje vtise delila s predstavniki sedme sile. Olimpijski prvak je svoj prihod pospremil z besedami: "lepo je biti spet doma, komaj čakam nocojšnje slavje ter naslednje dni, ki jih bom lahko preživel v krogu družine. Ta srebrna medalje je zame zmagovalna, čeprav je res, da je bilo tudi zlato dosegljivo. Vendar so olimpjske posebna tekma. Pars je svoje zlato zaslužil, zame pa je tudi to srebro prav posebna zmaga. Svoje zadnje dni v Londonu po tekmi sem najprej preživel veselo in medaljo dobro proslavil, ogledal sem si še atletska tekmovanja v živo, sicer pa sem večino časa preživel v olimpijski vasi. Zdaj bom kladivo lahko pospravil v kot, vendar le za nekaj dni, saj me že septembra čakata novi tekmi, na katerih moram pokazati nek zadovoljiv nivo. Naslednje olimpijske v Riu so seveda nov izziv, če bo telo zdržalo brez poškodb, bo gotovo tudi tam potrebno računati name. Vendar ne želim prehitevati, po sezoni bo čas za premislek in načrt, kako dalje.

Posebej bi se rad zahvalil vsem, ki so to medaljo kovali skozi vso mojo kariero, družini, sponzorjem in ekipi. V zadnjem letu je bil moj najbližji sodelavec Primož Četrtič, ki mi je zelo pomagal in stal ob strani. Zahvalil pa bi se rad tudi Vladu Kevu, Marjanu Ogorevcu in ostalima članoma svoje ekipe, Severinu Lipovšku in Khalidu Nasifu, ki so izjemno pripomogli k mojim uspehom."

Primož se je na Brniku najprej podružil s svojimi domačimi in navijači, ki se jim je nato pridružil tudi na avtobusu.

S tem pa se seveda slavje ob srebni medalji še ni končalo. Sprejem so Primožu pripravili tudi v domačih Brežicah ...

Olimpijski pozdrav,
Katja
Agencija Primož Kozmus

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava