Pahor reciklira. Trebanjci tudi.

10.8.2012 | 12:10

Prostovoljke in Borut Pahor

Prostovoljke in Borut Pahor

V Centrih ponovne uporabe želijo odpraviti predsodke pred rabljeno opremo. Kotiček ponovne uporabe deluje tudi v Trebnjem, v okviru Komunalnega podjetja Trebnje, kjer je s pomočjo sredstev Evropskega socialnega sklada, v okviru projekta USE-REUSE, na t.im. zelenem delovnem mestu zaposlena »promotorka ponovne uporabe«. Prostovoljnega dela s predsedniškim kandidatom Pahorjem pa se je udeležil tudi prostovoljec iz Trebnjega.

Pogodbo o prostovoljnem delu je v Centru ponovne uporabe Slovenske Konjice je namreč v torek, 7. avgusta, podpisal tudi predsedniški kandidat Borut Pahor. V diskusiji so ugotavljali, da je ponovna uporaba etična, da pa v Sloveniji še ni sprejeta tako kot v razvitih evropskih državah, kjer je trend. Pahor meni, da je socialna ekonomija nekaj, kar ima velik potencial v Sloveniji.

V Sloveniji s pomočjo sredstev Evropskega socialnega sklada razvijamo ponovno uporabo z vzpostavljanjem mreže Centrov ponovne uporabe, ki delujejo kot socialna podjetja. Maja so zaposlili šest promotork ponovne uporabe in koordinatorko, preko zaposlitvene rehabilitacije pa se usposablja in se bo v kratkem zaposlila še ena oseba.

Direktorica EKO-TCE dr. Marinka Vovk in nosilka razvoja ponovne uporabe in socialnega podjetništva v Sloveniji opozarja, da je nujno potrebno udejaniti ekonomijo zaključenega kroga, kar pomeni, da ničesar, kar ne potrebujemo, ne odvržemo, vse usmerimo nazaj v produkcijo - ponovno uporabimo.

Emilija Skrt, strokovna sodelavka na projektu USE-REUSE

Zvočni zapisi

Marinka Vovk o socialni ekonomiji

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

10.8.2012Oceni pepe 

Z novim direktorjem na komunali KrebnjeTomšičem se je začelo premikat na bolje...

10.8.2012Oceni neodvisni 

Glede na dosedanje delo Pahorja,je to delo primerno zanj.Škoda je luškanih deklet, ki..........

10.8.2012Oceni butec &butec 

Pa menda ga bojo nekje vzeli v službo....

13.8.2012Oceni jasna 

Zakaj ne skuša Pahor živeti z njihovimi plačami!?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava