Slovo od priljubljenega župnika Marka Magdiča

30.7.2012 | 07:50

Slovo od priljubljenega župnika Marka Magdiča
Slovo od priljubljenega župnika Marka Magdiča
Slovo od priljubljenega župnika Marka Magdiča

Župnik Marko Magdič, upravitelj župnij Koprivnica in Senovo, se žal vrača v svojo rodno škofijo, v Prekmurje. Šest let je deloval v naši škofiji, škofiji Celje in bil povsod zelo priljubljen, najprej kot kaplan v Rogaški Slatini dve leti, potem kot upravitelj župnij Razbor in Jurklošter tudi dve leti in enako sedaj v župniji Koprivnica-Senovo. G. Marko je človek vrednot, ki sta mu jih zelo verna in poštena, delovna ter preprosta starša Magdičeva, vtisnila globoko v srce. Ko sem mu nekoč rekel, da je dober človek, je odvrnil: "Taki smo mi Prleki. "

Bil je oziroma je odprt do ljudi, zna stopiti v stik z drugače mislečimi, skratka, človek za pogovor. Mlade je znal privabiti. Njegova osebnost in priljubljenost je odpirala srca ljud, v teh krajih, upamo, da jih bo tudi tam, v Gradu na Goričkem, prav tako.

Ob slovesu smo se župljani na lep način, z obiskom poslovilne maše, kjer sta sodelovala g. dekan Jože Špes in naddekan g. Milan Kšela iz Brežic, ki je g. Marku stric in boter, s čudovitim zahvalnim govorom gospe Darje Planinc ter Lucije Župevc v imenu veroukarjev, poslovili od dobrega prijatelja z najlepšimi željami. Pevski zbor KD Antona Aškerca pod vodstvom gospe Anje Radkovič je z lepim petjem mladinskih pesmi zaželel g. Marku uspešno izpolnjevanje poslanstva tudi v prihodnje.

Po maši se je nadaljevalo druženje pred cerkvijo, ki ga je zmotila nevihta le toliko, da smo nadaljevali v cerkvi. Priložene slike naj bodo dokaz veselega razpoloženja občestva, katerega člani so tudi takšni, ki zavzemajo pomemben položaj v naši državi. Ključarji in župnijski sodelavci skupaj z marljivim Aktivom kmečkih žena s predsednico Marijo Božičnik so glavni ''krivci'', da smo se dostojno in veselo poslovili od dosedanjega duhovnega vodje.

Ta prispevek pišem z namenom, da bi ljudje daleč okoli vedeli, da prave vrednote življenja še obstajajo. Med ljudi jih sejejo takšni, kot je bil naš g. Marko. Ko bi odgovorni na vseh področjih družbenega življenja znali, predvsem pa hoteli prisluhniti poštenim nasvetom, bi nam lahko bilo mnogo lepše.

G. Marko, hvala ti v imenu vseh v župniji, za vse duhovne dobrote in srečno v življenju.

Blaž Sotošek
Koprivnica

Galerija

slovo_001
slovo_002
slovo_003
slovo_004
slovo_005
slovo_006
slovo_007
slovo_008
slovo_009
slovo_010
slovo_012
slovo_013
slovo_014
slovo_015
slovo_016
slovo_017
slovo_019
slovo_021
slovo_022
slovo_023

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava