Panonika harmonika iz Cerkelj v Brežice

16.7.2012 | 14:10

Ob tenstanju krompirja v Žužemberku tudi o podvigu v Brežicah ... (foto: Panonika harmonika)

Ob tenstanju krompirja v Žužemberku tudi o podvigu v Brežicah ... (foto: Panonika harmonika)

Na tokratnih Trških dnevih v Žužemberku je sodelovalo tudi ''Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi'' in tam sta se srečala podpredsednik društva Silvan Trpin in Tomaž Zorko, idejni vodja festivala ''Panonika harmonika''. Dogovorila sta se o sodelovanju na Festivalu Panonika harmonika, kjer bodo v nedeljo, 26. avgusta, za vse obiskovalce skupaj skuhali največje slovensko kosilo (goveja juha, pražen krompir, hren) in s tem podrli nov Guinnessov rekord. Seveda pa na ''Panoniki harmoniki'' ne bodo le množično tenstali krompir, pač pa spet tudi množično raztegovali meh ...

Selitev festivala iz Cerkelj ob Krki v Brežice – podirali bodo štiri rekorde!

3. mednarodni festival Panonika harmonika bo od 24. do 26. avgusta v Brežicah in tam bodo ponovno podirali Guinnessove rekorde. Lani so uspeli zbrati največ harmonikarjev na enem mestu, kar 1.137, letos pa bodo podirali rekord v najdaljšem igranju na harmoniko, zbrali bodo največ harmonikaric na enem mestu, skuhali največjo obaro in, kot omenjeno, v sodelovanju z Društvom za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi pripravili največje slovensko kosilo, na katerega bodo povabili številne znane Slovence. Obenem bodo, kot napovedujejo organizatorji, na festivalu nastopale številne etno, pop in narodnozabavne zvezde iz Slovenije in tujine.

Letos na treh festivalskih dnevih pričakujejo več kot 15.000 obiskovalcev.

V sklopu festivala bo od 19. do 26. avgusta potekala mednarodna glasbena delavnica, ki jo organizirajo v sodelovanju z občino Brežice in s podporo Evropske komisije. Glasbena delavnica in celoten projekt ''Panonika harmonika'' je eden izmed treh slovenskih projektov, ki jih je Evropska komisija izbrala med 340 prijavami.

M. K.

Galerija

Panonika harmonika iz Cerkelj v Brežice
Panonika harmonika iz Cerkelj v Brežice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava