Mednarodna mladinska izmenjava v MC Krško

9.7.2012 | 07:45

Mednarodna mladinska izmenjava v MC Krško

Mladinski center Krško že tretje leto zapored gosti mlade iz Evrope. Če so se v letu 2010 mladi udejstvovali na področju glasbe (Jazzin Krško), leto kasneje so preurejali zapuščeni park (ParkArt), bodo letos pridobivali izkušnje z različnih delavnic kot so lončarstvo, kuhanje, slikanje, risanje na panele,...

Letošnjo mednarodno mladinsko izmenjavo smo poimenovali Bringing old city back to life, saj želimo z izvedbo štirih dogodkov preseliti dogajanje v stari del mesta Krško. Mladi (13.- do 18 let) iz Armenije, Francije, Slovenije in Azerbajdžana so prispeli v naše mesto konec tedna in so se najprej med seboj dodobra spoznali na welcome pikniku. Včeraj pa so se že udeležili delavnic (igralska, multimedijska, slikanje na čebelje panele). V prihodnjih dneh pa jih čakajo še delavnica slikanja na steklo, slikarska delavnica, kuharska delavnica. Zatem pa bodo v sredo in četrtek, 11. – 12. 7. 2012, ob 20.30 uri v Dvorani v parku (poleg Valvasorjeve knjižnice) prikazali izdelek iz multimedijske delavnice in improvizirano igro iz igralske delavnice. Izdelke iz ostalih delavnic (piškoti, slike, paneli) pa bodo pokazali na evropskem sejmu v četrtek in petek, 13. – 14. 7. 2012, od 14.00 do 16.00 na igrišču nad Občino Krško. Vmes pa bodo seveda tudi spoznavali druge kulture, se naučili kuhati jedi iz ostalih držav, imeli pool party na Bazenu Brestanica, karaoke večer v MC Krško,... Mladi bodo v našem okolju vse do sobote, 14. 7. 2012.

Vabljeni, da nas obiščete.

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

MC Krško

Galerija

izmenjava-001
izmenjava-002
izmenjava-003
izmenjava-004
izmenjava-005

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava