Na PU Novo mesto razstava Janeza Klavžarja

3.7.2012 | 08:05

Na PU Novo mesto razstava Janeza Klavžarja
Na PU Novo mesto razstava Janeza Klavžarja

Na Policijski upravi Novo mesto so pretekli teden v sklopu praznovanja dneva policije odprli razstavo likovnih del Janeza Klavžarja. Umetnik izhaja iz policijskih vrst, saj je kriminalistični inšpektor v Sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Novo mesto, v policiji pa je zaposlen že od leta 1993.

Janez Klavžar je član likovnega društva OKO Krško od leta 1998, s slikarstvom pa se ukvarja že od leta 1985 . V tem času se je likovno izobraževal pri različnih mentorjih in sicer akademskem slikarju Tonetu Račkiju (barvna likovna kompozicija), akademski slikarki Apoloniji Simon (akt in portret), akademskemu slikarju Rajku Čubru (abstraktno slikarstvo in kreativna uporaba barv) kot tudi pri raznih drugih mentorjih.

Odkar je član likovnega društva OKO Krško, je sodeloval v približno sto skupinskih razstavah tako v Krškem in Brežicah kot ostalih krajih v Sloveniji ter na Hrvaškem in v Nemčiji. Tokratna samostojna razstava pa je njegova peta.

Od pomembnejših razstav velja vsekakor omeniti sodelovanje na EXTEMPORE PIRAN, ki v Sloveniji velja za najvišji nivo skupinskega razstavljanja. Dela za razstavo EXTEMPORE izbere mednarodna strokovna žirija in izbran avtor prejme Certifikat za razstavljeno delo. Janez Klavžar je bil v Piranu izbran dvakrat, in sicer v letu 2008 in 2009 .

Pomembnejše skupinsko razstavljanje predstavlja tudi sodelovanje na Mežanovih dnevih v Ptuju, v organizaciji Pokrajinskega muzeja Ptuj. Postopek izbora je enak kot v predhodno omenjenem EXTEMPORU v Piranu, s to razliko, da je strokovna žirija sestavljena iz domačih likovnih strokovnjakov, sodelujejo pa le slovenski avtorji. Izbrana dela so razstavljena v Miheličevi galeriji na Ptuju in tudi letos je bil Janez Klavžar izbran z dvema deli, ki sodelujeta na razstavi, ki je bila odprta 21. 6. 2012. Pred tem je bil izbran za sodelovanje na razstavi tudi v letu 2008 in 2010.

Sodeloval je tudi na območnih regijskih razstavah v Črnomlju, Trebnjem, Ljubljani in v Brežicah, v okviru razpisanih tem, ki jih razpiše Zveza kulturnih organizacij Slovenije.

Goste in sodelavce je na odprtju razstave nagovoril Franc Zorc, direktor Policijske uprave Novo mesto. Program je povezovala Brigita Kozlevčar s Policijske postaje Novo mesto, v kulturnem programu pa je nastopil Klemen Vavričuk, policist s Policijske postaje Brežice. Razstava bo v avli na ogled mesec dni.

PU Novo mesto

Galerija

23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava