Novo za turiste ob lepotici Kolpi

30.6.2012 | 10:25

Novo za turiste ob lepotici Kolpi
Novo za turiste ob lepotici Kolpi

Z višjim temperaturami ozračja in vodotokov, predvsem reke Kolpe se je prebudila tudi turistična sezona v Beli krajini V novo poletno sezono pa vstopamo tudi z novimi pridobitvami. Te dni smo bili povabljeni na nekatere otvoritve, druge pa bodo sledile v prihodnjih tednih.

Družinsko podjetje KMS Malerič, ki ima sedež sicer na Ogulinu pri Vinici, je na obrobju Krajinskega parka Lahinja v Podlogu pri Dragatušu 22 junija odprlo Apartmaje Malerič. Čeprav se podjetje ukvarja predvsem z obdelavo nerjavečega jekla, pretežno program za kletarstvo in vinogradništvo, so v prostorih, kjer so pred leti začeli skromno proizvodnjo, sedaj uredili 6 luksuznih apartmajev. Tega projekta, vrednega cca 1 mio €, se je podjetje lotilo predvsem zaradi krize – da bi razširili dejavnost in prezaposlili viške delovne sile, a se je pokazalo, da bodo sedaj odpirali tudi nova delovna mesta – za začetek 3. Slovesni dogodek odprtja Apartmajev Malerič so poleg številnih drugih počastili s svojo prisotnostjo tudi: županja Mojca Čemas Stjepanovič, podpredsednica DZ RS Renata Brunskole, podpredsednik Obrtne zbornice Slovenije Štefan Grosar in podpredsednica Območne obrtne zbornice Črnomelj ter predsednica nadzornega odbora Obrtne zbornice Slovenije Pavlina Svetič.

Pri Benetičevem mlinu na Vinici je družina, ki se ukvarja predvsem z žagarstvom, obnavlja pa tudi star mlin, ki ima status tehničnega muzeja, konec tedna v obnovljenem domačem hlevu in hlevu, ki je bil nekoč na voljo strankam, ki so pripeljale v mlin žito, odprla lokal »Pri mlinu«, ki bo na voljo kopalcem v turistični sezoni.

Pretekli konec tedna se je ponovno odprla tudi ponudba na plaži Ribica pri Tržokovem slapu v Adlešičih – obnovljena in zavarovana tudi z opletom iz naravnih materialov.

V kratkem pričakujemo tudi otvoritev kopališča v Metliki, ki naj bi po dolgih letih zasijalo v novi podobi.

Ker ta konec tedna meteorologi napovedujejo nov vročinski val, lahko izkoristite možnost osvežitve v reki Kolpi na območju naravnih kopalnih vod v Krajinskem parku Kolpa: od Prelesja pri Starem trgu do Fučkovcev. Voda v Kolpi je čista in po podatkih ARSO primerna za kopanje, njene temperature pa odvisno od lokacije precej različne – primerne za vse okuse: od 19 st C v Poljanski dolini do 26 st C v nižinskem delu od Adlešičev proti Metliki. Gostinsko ponudbo in podatke o ponudnikih čolnarjenja si lahko ogledate na spletni strani http://www.kp-kolpa.si/

Lep pozdrav in vabljeni v objem Kolpe in belih brez,

B. G., KP Kolpa

Galerija

KP Kolpa_0595
KP Kolpa_0607
KP Kolpa_5195
KP Kolpa_5211
KP Kolpa_5456
KP Kolpa_5460
KP Kolpa_5474
KP Kolpa_5478
KP Kolpa_5485
KP Kolpa_5497
KP Kolpa_5502
KP Kolpa_5768

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (6)

30.6.2012Oceni marko 

Ljubi bog, kdaj bodo B. G. in KP Kolpa napravili kaj pametnega in koristnega v Krajinskem parku, da se jim ne bo potrebno kititi s tujim perjem ???

30.6.2012Oceni hmmm 

prispevek so napisali je že to veliko he-he

30.6.2012Oceni črnomaljc 

Najlažje je s tujim "onetom" po koprivah mlatit. Zanima me katera inštitucija je v zaščitenem območju KP Kolpa, dovolila postavitev ciganije v obliki rdečega COCA COLA kontejnerja . Zastonj se je hvaliti z lepotico, če ji na glavo nadenemo kravji drek

1.7.2012Oceni kopalec 

A je res treba vse takoj popljuvat. Lahko bi našli tudi kaj bolj vspodbudnega in za boljše rešitve predlagali drugače. Sicer pa, to je Slovenija in izgleda, da fovšija ubira pač svojo pot.

1.7.2012Oceni vika lozar 

Preveč poenostavljeno je misliti, da so Benetiči ali Maleriči izključno s svojimi resursi uredili novo lepo točko ob Kolpi ali v bližini, Tudi Krajinski park ima kaj pri tem, če ne drugače pa z nasveti ali pomoči pri pridobivanju sredstev. Žlehnoba Belokranjcev res nima meja in zato smo pa tudi še tako zaplankani!

2.7.2012Oceni krneki 

Vika, se podpišem.....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava