Na FIŠu tretja generacija diplomantov

15.6.2012 | 13:00

Na FIŠu tretja generacija diplomantov
Na FIŠu tretja generacija diplomantov

Na Fakulteti za informacijske študije (FIŠ) iz Novega mesta je v sredo, 13.6.2012, potekala tretja podelitev diplom. Tako se je štirinajstim diplomantom pridružilo še sedemindvajset letošnjih, od tega sedem na prvi stopnji in dvajset na drugi (magistrski) stopnji. Na fakulteti je tako skupaj že 41 diplomantov obeh stopenj.

Kot se je izrazil dekan izr. prof. dr. Janez Povh, se v diplomi skriva verodostojen dokaz, da je posameznik s tem potrdilom stanoviten v namenu: sposoben je nekaj let poglobljeno študirati novosti na izbranem strokovnem področju, sposoben je vztrajati in nadaljevati tudi, ko se z določeno snovjo zasiti, ko mu neko specifično podpodročje ne leži, ko ga ostale okoliščine vlečejo stran. Zaključen študij tudi pomeni, da je diplomant na svoj način s pomočjo predavanj, vaj in razpoložljive literature, našel pot do znanja, zato je diploma tudi dokaz samostojnosti in samoiniciativnosti. Diploma je tudi dokaz, da ima oseba širok pogled na izbrano strokovno področje, da ima celovito sliko področja. Dekan tudi meni, da so znanje, vztrajnost, samostojnost in samoiniciativnost izjemnega pomena v vseh življenjskih situacijah, še posebej pa pri delu in verjame, da diploma na FIŠ to verodostojno izkazuje.

Na podelitvi je nastopil tudi Klavirski trio sensibile v zasedbi pianistke Ane Čop (prof. Jožica Prus), violinistke Manje Slak (prof. Helfried Fister in Franjo Peternel) in violončelistke Zale Vidic (prof. Ana Arh), ki od septembra 2010 deluje pod okriljem novomeške Glasbene šole Marjana Kozine in mentorstvom profesorice Ane Arh.

Klavdija Macedoni
Foto: Martin Vrščaj

Galerija

IMG_7816
IMG_7852
IMG_7855
IMG_7856
IMG_7890
IMG_7924
IMG_7960
IMG_7961
IMG_7967 (1)
IMG_7968
PanoramaStopnice1-2

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava