Novomeščani združili slovenske strokovnjake in podelili nagrade WEBSI – Spletni prvaki 2012

12.6.2012 | 14:05

Matija Škof in Darko Butina, direktor mimovrste, ki je Generalni spletni prvak 2012 (Foto: Matej Rojina)

Matija Škof in Darko Butina, direktor mimovrste, ki je Generalni spletni prvak 2012 (Foto: Matej Rojina)

Primož Žižek, predsednik žirije

Primož Žižek, predsednik žirije

Spletni prvaki 2012

Spletni prvaki 2012

Na slavnostni podelitvi minulo sredo, 6. junija, na Nebotičniku v Ljubljani so podelili nagrade za digitalne dosežke WEBSI – Spletni prvaki 2012. Projekt WEBSI – Spletni prvaki je potekal v organizaciji MM Marketing magazina in podjetja E-laborat, katerega ustanovitelji so Novomeščani, brata Primož in Uroš Žižek ter Matija Škof. Prijavljenih 78 projektov je tekmovalo v sedmih kategorijah.

Prvo mesto v kategoriji Be-za-be in Be-za-ce je dosegla Zavarovalnica Triglav za spletno mesto www.triglav.si, zmagovalec kategorije Delilci novic je TSMedia za medijsko uredništvo na spletu Siol.net, zmagovalka kategorije Dobrodelneži je Slovenska filantropija – združenje za promocijo prostovoljstva za spletno mesto www.prostovoljstvo.org, zmagovalec kategorije Fejstbukovci je Si.mobil za Facebook stran www.facebook.com/simobil, zmagovalci kategorije Mobilni umotvori so Odpiralni časi za družbeno aplikacijo Odpiralni časi, zmagovalec kategorije Posebneži je Si.mobil za spletno aplikacijo www.moj.simobil.si in zmagovalec kategorije Web štacunarji je mimovrste za spletno trgovino www.mimovrste.com. Razglašen je tudi Generalni Spletni prvak 2012, naziv pa je dobilo podjetje mimovrste.

Podjetje E-laborat, pobudnik projekta WEBSI – Spletni prvaki 2012, je imelo težko in odgovorno delo. Vse prijavljene projekte je bilo potrebno ovrednotiti na podlagi ocen, ki jih je podalo 42 članov zelo uglede strokovne in poslovne žirije, ki jo je kot predsednik žirije koordiniral Primož Žižek. Metodologijo ocenjevanja je nadzoroval Uroš Žižek, vodja razvoja in raziskav v podjetju, celoten projekt pa Matija Škof, direktor projekta.

Žižek: V spletu brez interakcije ni posla

Projekt je v slovenskem poslovnem prostoru močno odmeval, saj je prvič postregel z rezultati, ki so plod ocenjevanje tako široke in ugleden žirije. Primož Žižek je ob tem povedal: »Prejeli smo zanimive prijave, ki kažejo na napredek slovenskih podjetij v tem, da svoje blagovne znamke, identiteto in vpliv gradijo v spletu. Slovenski trg je po naši oceni počasen in majhen, a ima priložnost za velike korake. Biti najboljši na trgu pomeni biti pogumen in vložiti veliko energije v ekipo s skupnim ciljem in začrtano strategijo. V spletu brez interakcije tudi ni posla. Zato smo v delih iskali intuitivno in logično uporabniško izkušnjo ter projekte, ki so digitalno tehnologijo vzeli kot priložnost, da se približajo svojim trgom in porabnikom. Žirija je cenila dinamičnost, osveževanje, atraktivnost, kakovostne multimedije, učinkovito upravljanje storitev. Pohvale zmagovalcem, ki so izpolnili pričakovanja številne žirije.«

Žižek je še dodal: »Komentarji in ocene žirije so nam dali tudi vpogled v slabosti slovenskih spletnih projektov. Izpostavimo lahko pomanjkanje strategij, od tehnoloških do vsebinskih in tudi komunikacijskih. Še veliko možnosti imamo za napredek z vidika dodane vrednosti za porabnika, od lojalnostnih programov, bolj aktivnega trženja in upravljanja e-kontaktov, e-katalogov ter priročnikov. Zanimiva je tudi ugotovitev žirantov, da naj podjetja več uporabljajo različne igre, tekmovanja, natečaje, razpise, kar pomeni predvsem željo po vpletanju uporabnikov v ustvarjanje vsebin in storitev.«

Vsa dela, vključno z zmagovalci ter kontakti najbolj ustvarjalnih in strokovnih digitalnih agencij, so zbrana v velikem 200 stranskem Dosjeju slovenskega digitalnega komuniciranja. Ta edinstvena publikacija odraža trenutno stanje na področju digitalnega komuniciranja in daje smernice prihodnjim idejam.

Tekst: S.P.,
Foto: Matej Rojina

Galerija

Dejan Turk, predsednik uprave Si.mobil s sodelovkama
IMG_0451
IMG_0457
IMG_0579
IMG_0739
Matija Škof in Darko Butina, direktor mimovrste, ki je Generalni spletni prvak 2012
Primož Žižek, predsednik žirije
Spletni prvaki 2012

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

12.6.2012Oceni tadej 

Bravo ekipa!

13.6.2012Oceni simona 

A zmagovalcev z dolenjske pa nimamo? :(

15.6.2012Oceni dolenc 

Mamo,mamo :) http://www.lokalno.si/2012/06/14/81090/aktualno/Mister_Slovenije_Najlepsi_so_____Dolenjci/

16.6.2012Oceni Petko 

Ja, brez Lokalno.si si sploh ne predstavljam več novic:)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava