VIDEO: Križev pot novomeškega arhiva

10.6.2012 | 10:40

VIDEO: Križev pot novomeškega arhiva

Zaposleni v Zgodovinskem arhivu Ljubljana- enoti za Dolenjsko in Belo krajino v Novem mestu so se odločili obeležiti mednarodni arhivski dan s priložnostno razstavo Križev pot novomeškega arhiva, ki je na ogled na Grmskem gradu.

»Zanimivo in hkrati groteskno je, da dejansko po štiridestih letih obstoja tega arhiva stojimo pred istim vprašanjem: Kako zagotoviti primerne prostore za to našo arhivsko enoto,« je na odprtju razstave povedal vodja enote mag. Mitja Sadek.

Razstavo je s kamero v rokah obiskal Miran Klevišar, vabljeni k ogledu spodnjega posnetka.

M. M.

Video: Miran Klevišar

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

10.6.2012Oceni dvoranca 

Očitno je dvorana važnejša od ustreznejših prostorov za arhiv, da o obnovi Narodnega doma ne govorimo. Žalostno, vendar resnično.

10.6.2012Oceni lojze 

očitno tebi "dvoranca" ni nič jasno. financer arhivov ni občina in če ne razumeš osnovnih zadev ti ni treba tudi pametovalnih komentarjev pisat. še eden izmed tistih, ki ne ločijo kaj je v domeni občine, države, zasebnega sektroja ...

10.6.2012Oceni dvoranca 

No vidiš lojze, ravno to je zelo žalostno v tej državi ali občini, kakor že hočeš. Za afne guncat je denar, za omenjene zadeve pa ne. Kakorkoli že, vsak od nas ima pač svoj pogled. Jasno mi je to kar navajaš. Razumem (in vem) še marsikaj, lojze, da si ti ne moreš mislit. Pametovati pa bi morali drugi, ki to tako vodijo, lojze in ne midva.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava