Anina zvezdica na OŠ Veliki Dolina: Pomagati je lepo!

2.5.2012 | 10:45

Anina zvezdica na OŠ Veliki Dolina: Pomagati je lepo!

Na osnovni šoli Velika Dolina je zadnji teden v aprilu potekal v duhu solidarnosti. Starše, učence in sodelavce šole smo povabili, da sodelujejo v akciji Anina zvezdica, v katero smo se vključili že drugič. Decembra, ko smo hrano zbirali prvič, se je izkazalo, da še imamo posluh in srce za tiste, ki jim kriza današnjega časa več ne prizanaša. Zato smo se odločili, da pomagamo tudi pri četrti akciji Anine zvezdice, ki deluje pod sloganom Prebudimo se in pomagajmo. Prebudili smo se, zbirali hrano z daljšim rokom uporabe in pomagali. Zopet smo bili zelo radodarni in veselili smo se vsakega paketa hrane, ki smo ga dobili.

V četrtek, 26. 4. 2012, ko se je akcija na šoli zaključila, nas je obiskala Ana Lukner, ki je dobrodelno organizacijo Anina zvezdica tudi zasnovala. Sama je prepričana, da lahko pomaga prav vsak. In želeli smo, da naši učenci to tudi spoznajo. Na kratko nam je predstavila svoje delo in projekte. Pripovedovala je o začetkih organizacije ter kako se je s pomočjo ljudi, ki so pripravljeni pomagati, njena dejavnost razširila. Iskreno se veseli pomoči vsakega posameznika, v kar smo se lahko sami prepričali. Ko je pripovedovala o družinah in o otrocih, ki so večkrat lačni, smo ostali brez besed in zamišljeno poslušali njeno zgodbo.

S svojim pripovedovanjem je segla v srca naših učencev in sodelavcev in vsi smo začutili, kako lepo je pomagati. Z našimi prispevki smo nekomu pomagali in na to smo ponosni, hkrati pa smo prepričani, da bomo pomagali tudi v bodoče – vsak na svoj način.

A. Z., OŠ Velika Dolina

Galerija

ana-1
ana-2
ana-3
ana-4

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava