Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem – Portorož 2012 in Novomeščani

19.4.2012 | 08:20

Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem – Portorož 2012 in Novomeščani

Minuli vikend je v Portorožu potekalo državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem, katerega se je z 11. strelci udeležilo tudi mlado Strelsko društvo Gorjanci iz Novega mesta. V najmlajši kategoriji sta barve SD Gorjanci zastopala Maša in Nejc Hudoklin, ki sta brez treme in kljub prvemu nastopu na tako velikem tekmovanju dosegla odlično 6. mesto med cicibankami in 20. mesto med cicibani. Da ta strelska disciplina v zadnjem času na Dolenjskem in Posavju z novima streliščima v Novem mestu in Brežicah dobro napreduje, potrjujeta tudi odlična rezultata mladih strelcev iz Krškega (1. mesto cicibani - Možgan Timotej ter ekipno 1. mesto za SD Leskovec) ter 2. mesto Rus Maruše med cicibankami iz SK Brežice.

V kategoriji mlajših pionirjev in pionirk smo imeli samo eno predstavnico, Uršo Mohorič, ki pa je z najboljšo uvrstitvijo SD Gorjanci na DP izpolnila vsa pričakovanja in z osebnim rekordom 180 krogov nekoliko nesrečno samo za dva kroga zaostala za pričakovano srebrno medaljo. Glede na to, da prihaja iz družine samih odličnih strelcev, se za njene rezultate tudi v prihodnosti ni bati.

Tudi v kategoriji pionirjev smo ob odsotnosti Nuše imeli samo enega tekmovalca, ki pa je bil tudi tokrat z dobrim rezultatom 178 krogov uvrščen v prvo deseterico med 98 nastopajočimi pionirji. Že tradicionalno je tudi njemu zmanjkal krog ali dva za uvrstitev na stopničke.

Najštevilčnejša zasedba je bila v kategoriji mladink, kjer so nas zastopale Ines Kastelic, Tanja Stankovič in Teja Poreber. Vse so bile odlične v svojem krstnem nastopu med mladinkami, vendar se vseeno zaradi močne konkurence nobeni ni uspelo prebiti v težko pričakovan finale.

Ž e v soboto so v članski konkurenci z standard zračno puško nastopili Matej Mohorič (563 krogov), Piškurič Dušan (561 krogov), Korelc Peter (560 krogov), Mohorič Hanzi (542 krogov) in Cesar Gregor (541 krogov). V kategoriji standard zračna pištola sta nastopila še Bele Mirko (549 krogov) in Pintarič Mitja (503 krogi).

Več tudi v prispevku RTV SLO na tej povezavi.

SD Gorjanci

Galerija

strelci
strelci1
strelci2
strelci3
strelci4
strelci5
strelci6
strelci7

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava