GZ Metlika: Kdor sprejema pravila, naj zagotovi še denar

18.4.2012 | 13:00

GZ Metlika: Kdor sprejema pravila, naj zagotovi še denar
GZ Metlika: Kdor sprejema pravila, naj zagotovi še denar

V prostorih PGD Grabrovec je 13.4.2012 potekal 57. občni zbor GZ Metlika. Od 36 delegatov sta manjkala samo dva (opravičeno odsotna). Prisostvovali so tudi predsedniki PGD in organi GZ Metlika, kakor tudi predstavniki GZS, CZ, RK, policije, sosednjih GZ, GZ sosednje Hrvaške, GZ Vojnik- Dobrna in župan občine Metlika g. Darko Zevnik. Stotnija udeležencev se je spoprijela z delom in končala v dveh urah.

Delovno predsedstvo je korektno izpeljalo svojo nalogo, poročila in razprave so bila pohvalna in tudi kritična, podano je bilo kar nekaj pobud v razmislek. Župan Darko Zevnik je razmišljal na glas, da bi morali tisti, ki sprejemajo zakone in pravila, tudi zagotavljati denar za izvedbo, ne pa, da vso odgovornost prenesejo na lokalne skupnosti.

V letu, ki je pred nami, je veliko izzivov, tako na tekmovalnem in izobraževalnem področju pri opremljanju, kakor tudi pri praznovanju visokih jubilejev in tudi priprave na volilno in kongresno leto 2013 so pred nami. Za miren spanec bo potrebno veliko narediti in vložiti veliko truda.

Prijetno je bilo podeliti priznanja za nesebično in dolgoletno delo prejšnjemu predsedniku GZ tov. Jožefu Nemaniču, OŠ Podzemelj in Juretu Žuglju, ki je s svojim ravnanjem pokazal vse naše delo - odločnost in znanje pri reševanju človeškega življenja.

Domači gasilci so se zelo potrudili, tako da je naše srečanje v popolnosti uspelo in tudi njim gre zahvala s strani UO GZ Metlika.

GZ Metlika

Galerija

OZ GZ Metlika_01, OZ_GZ_Metlika_01
OZ GZ Metlika_02, OZ_GZ_Metlika_02
OZ GZ Metlika_03, OZ_GZ_Metlika_03
OZ GZ Metlika_04, OZ_GZ_Metlika_04
OZ GZ Metlika_05, OZ_GZ_Metlika_05
OZ GZ Metlika_06, OZ_GZ_Metlika_06
OZ GZ Metlika_07, OZ_GZ_Metlika_07
OZ GZ Metlika_08, OZ_GZ_Metlika_08
OZ GZ Metlika_09, OZ_GZ_Metlika_09
OZ GZ Metlika_10, OZ_GZ_Metlika_10
OZ GZ Metlika_11, OZ_GZ_Metlika_11
OZ GZ Metlika_12, OZ_GZ_Metlika_12
OZ GZ Metlika_13, OZ_GZ_Metlika_13
OZ GZ Metlika_14, OZ_GZ_Metlika_14
OZ GZ Metlika_15, OZ_GZ_Metlika_15
OZ GZ Metlika_16, OZ_GZ_Metlika_16
OZ GZ Metlika_17, OZ_GZ_Metlika_17
OZ GZ Metlika_18, OZ_GZ_Metlika_18
OZ GZ Metlika_19, OZ_GZ_Metlika_19
OZ GZ Metlika_20, OZ_GZ_Metlika_20
OZ GZ Metlika_21, OZ_GZ_Metlika_21
OZ GZ Metlika_22, OZ_GZ_Metlika_22
OZ GZ Metlika_23, OZ_GZ_Metlika_23
OZ GZ Metlika_24, OZ_GZ_Metlika_24
OZ GZ Metlika_25, OZ_GZ_Metlika_25
OZ GZ Metlika_26, OZ_GZ_Metlika_26
OZ GZ Metlika_27, OZ_GZ_Metlika_27
OZ GZ Metlika_28, OZ_GZ_Metlika_28
OZ GZ Metlika_29, OZ_GZ_Metlika_29
OZ GZ Metlika_30, OZ_GZ_Metlika_30
OZ GZ Metlika_31, OZ_GZ_Metlika_31
OZ GZ Metlika_32, OZ_GZ_Metlika_32
OZ GZ Metlika_33, OZ_GZ_Metlika_33
OZ GZ Metlika_34, OZ_GZ_Metlika_34
OZ GZ Metlika_35, OZ_GZ_Metlika_35
OZ GZ Metlika_36, OZ_GZ_Metlika_36
OZ GZ Metlika_37, OZ_GZ_Metlika_37

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (7)

19.4.2012Oceni niko 

preseneča podatek, da GZ Metlika dobi od občine za celo leto za delovanje svoje in za 18 društev cca 110.000 Eur,... je pa žalostno da ENA oseba v Metliki v (javni upravi) DOBI (ne zasluži) plače več kot teh 110.000 na leto!!! Pa še bi stavkali,... na cesto!!! kdor noče delat, ne rabi,... bodo drugi.

19.4.2012Oceni gasilec 

Tudi sam prihajam iz vrst PROSTOVOLJNIH gasilcev in vam povem, da se v današnjih časih premalo pozornosti posveča gasilcem v celotni državi. Razumem stiske posameznih društev tudi sam prihajam iz manjšega društva. Problem je ker nas naša ljuba Država vidi samo takrat kadar nas potrebuje. Višina proračuna za delo gasilcev v posameznih občinah je tako ali tako premajhna. Samo en požar, če ne bi "izvozili" bi lahko povzročil škodo katera bi bila 10x večja od višine namenjenega denarja za gasilce. Tako ali tako moramo gasilci (kateri smo navadni državljani kateri plačujemo vse davke in polnimo vrečo brez dna!!!) sami kupovati osnovno opremo za gašenje da bomo potem lahko ob morebitni nesreči ali požaru posredovali. To je pa sramota, da Država in Občine ne morejo zagotoviti sredstev za normalno delovanje društev in zvez. Vsi ki ste gasilci dobro veste kaj in koliko truda volje prostega časa in nenazadnje denarja vlagate za prepotrebna izobraževanja usposabljanja in podobno. Da ne govorimo o tem, da so pogosto ravno člani gasilskih društev vodilna delovna sila v kraju ko je potrebno karkoli postoriti (vsaj pri nas je tako in mislim da drugje ni veliko drugače). Vem naštevam nekaj, kar je vsem splošno znano pa vendar včasih imam občutek da mi družba govori kot da to moramo početi... Tudi mi imamo družine otoke svoje službe in obveznosti pa vendar tej družbi tudi po mojem mnenju veliko damo... dobimo pa kaj? Še osnovnih sredstev za potrebe intervencij ne da o statusu prostovoljnega gasilca niti ne govorimo, o pobiranju denarja na vse strani v mislih imam pregrešno drago opremo za intervencije zaščitno opremo in podobno... Z enim samim ciljem, da eni dobro živijo na račun nas Prostovoljcev. Odgovorni za gasilstvo v Občini naj se zamislijo kaj so jim prioritete in javno izrazijo svoje mnenje o gasilskih organizacijah, ne pa da samo obljubljajo in nas vidijo ko nas potrebujejo drugače pa ne.... Na bruhanje mi gre ko vidim koliko denarja gre za vojsko, samo zaradi tega, da se nekje pokažemo učinka pa tako ali tako nobenega. Dragi moji zavedajte se da smo edino gasilci prava vojska kot sem slišal na enem od izobraževanj in bomo vedno ne glede na čas ne glede na trenutek ne glede na svoje obveznosti, družine in podobno vedno tisto sekundo ko bo nekdo potreboval pomoč to tudi po svojih najboljših močeh tudi ponudili. lahko bi napisal cel roman ampak tako ali tako nima smisla.... GASILCI me boste verjetno razumeli ... NA POMOČ !!!

20.4.2012Oceni Od Franca sosed in Braneta bratranc 

Prva stvar ki bi jo bi bilo treba naredit je ukinitev Civilne zaščite, ki ne služi ničemur, razen pobiranju denarja. Imajo daleč največ opreme, ki je nikoli ne uporabljajo in samo žalostno propada, namesto da bi razdelili med Gasilska društva, ki jo dejansko uporabljajo in so tudi edini ki pomagajo ob nesrečah, dokler civilna zaščita samo govori, vojska pa čaka v pripravljenosti, kot naprimer pri zadnjih poplavah. Ne vem koliko več Slovenije bi moglo bit pod vodo, da bi jih aktivirali. Saj so plačani s strani države pa naj še kaj delajo, razen da se dolgočasijo in čakajo na malco v vojašnicah in pobirajo davkoplačevalski denar.

20.4.2012Oceni Sinko 

Nisem gasilec a sem mnenja, da je biti prostovoljni gasilec daleč najbolj plemenito dejanje kar jih obstaja. Se mi pa zelo smilijo, da so to ljudje, ki so pripravljeni vedno pomagati in se do družbe tako obnašajo, država je pa tista, ki jim namesto prsta vzame celo roko in še več.

20.4.2012Oceni vojak 

Zdravo.Sem prostovoljni gasilec in sem vojak.ti gospodič,od franca sosed,ne govori nepreverjenih informacij.delam v enoti,ki je namenjena ob posredovanju naravnih nesreč.takrat ko so bile poplave,nas ni na začetku nobeden aktiviral.bili smo v pripravljenosti.razlog,za to pa je verjetno zaradi CZ,kar si tudi omenil in se popolnoma strinjam s tabo.odžira se denar gasilcem kot tudi vojski.vsaka država ima vojsko pa jo imamo tudi mi!o natu ste pa itak sami glasovali!!vem pa,da se bi dala na dost področjih privarčevat denar.poznam sistem v vojski in država in posledično občina se do nas prostovoljnih gasilcev obnaša mačehovsko.izvozimo pa neglede kdaj in neglede kam ali zakaj!LP

21.4.2012Oceni Vodnik 

"Kdor sprejema pravila, naj zagotovi še denar ", se strinjam tudi jaz.

21.4.2012Oceni exprostovoljc 

Res je pobi, kar pravite. Vendar vsak se mora sam odločit, do kdaj bo opravljal nekaj zastonj in pri tem še "nosil glavo v torbi". Nihče vas ne sili. Je pa to razumevanje na vasi, drugače kot v mestu. Za nas nekatere je pač tega heca postalo konec. Običajno to rata takrat, ko jih dobiš po nosu, namesto, da bi ti kdo vsaj hvala reku.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava