AVDIO: Sell Out in ''Kaj naj naredim?''

20.1.2012 | 09:25

AVDIO: Sell Out in ''Kaj naj naredim?''

Začetki delovanja Ska-Punk-Reggae skupine Sell Out iz Kočevja, ki se tokrat predstavlja z novim singlom Kaj naj naredim, segajo v leto 2001, ko so se zbrali štirje fantje in se odločili, da pričnejo glasbeno pot. Nekaj časa so delovali pod imenom ''No Comment'', zatem pa je v skupini prišlo do nekaj kadrovskih sprememb, pridružila se jim je se bras (pihalna) sekcija, klaviature ter tolkala in v tistem trenutku se je pričelo novo poglavje, imenovano Sell Out, ki danes uspešno razgreva občinstva po Sloveniji ter tudi v sosednji Hrvaški.

Fantje se spominjajo dogodkov takole:

- Leta 1997 so imeli člani prve zasedbe NO COMMENT uvodne vaje v Godbi Kočevje in resno delo se je takoj začelo. Ustvarjala se je punk glasba.

- Leta 1998 so se pesmi že posnele v prostoru za vaje, denarja za studijske posnetke še ni bilo, začelo se je koncertiranje predvsem na kočevskem in okolici.

- Leta 1999 so si fantje kupili glasbeno opremo, saj so kmalu videli, da je to nujno potrebno za dober 'sound' in dobre koncerte. V roke jih je vzel producent Žarko Pak in začelo se je resno delo v studiu, fantje so stopili stopničko višje. Torej iz prostora za vaje - v studio Kif Kif!!

- Leta 2001 prihod bras sekcije, pojavile so se potrebe po drugačni - ska punk reggae glasbi, ime se je preimenovalo v SELL OUT.

- Leta 2005 so se posnele tudi nove pesmi.

- Leta 2008 je izšel singel z naslovom Huanita, posnet v studiu Jork v Dekanih.

- Leta 2010 nastop na nekaj večjih koncertnih odrih, med drugim tudi Schengen festival

- Leta 2011 nastopi v Sloveniji in na Hrvaškem kot gostje skupin Hladno Pivo, Elvis Jackson in S.A.R.S.

Zgodaj spomladi je v skupini padla odločitev, da 10 let delovanja zabeležijo na prav poseben način z gosti, ki so tako ali drugače v letih delovanja sodelovali s skupino, vse skupaj pa bodo začinili z izdajo težko pričakovanega, kar dvojnega 'The Best Of' albuma. Vse to se je zgodilo na predbožični večer, 23. decembra 2011, v športni dvorani v Kočevju.

OB PRILOŽNOSTI SO FANTJE IZ SKUPINE SPREGOVORILI O NOVI IZDAJI IN VELIKEM KONCERTU:

»Fantje smo na album izredno ponosni, saj je bila izdaja le-tega planirana že pred leti, pa so nam kadrovske menjave to vedno onemogočile. Zdaj, ko smo začutili, da smo prava ekipa, ki lahko naredi marsikaj in še več, smo zadevo pripeljali h koncu. Ker skupina deluje že od leta 2001, smo nekje do leta 2005 material že posneli, zaradi že omenjenih razlogov pa so pesmi ostale v predalu. V skupini smo nato seveda začeli z ustvarjanjem novih pesmi, ki smo jih tudi posneli. V začetku letošnjega leta je padla odločitev: Izdali bomo dvojni album, ga naslovili THE BEST OF SELL OUT 2001-2011. Na prvem albumu so ''stare'' pesmi v novi preobleki, na drugem pa nove, ki smo jih ustvarili kasneje in tako bomo zaokrožili naše 10-letno uspešno delovanje. Vse skupaj smo uspešno predstavili na velikem koncertu v Športni dvorani v Kočevju. Pri našem dolgoletnem ustvarjanju so nam pomagali in z nami sodelovali različni glasbeniki in v njihovi družbi smo se tudi predstavili na obletnici.

Skratka, vse skupaj nam izredno veliko pomeni. Veliko težav in nemogočih preprek smo že preskočili v tem času in to, kar se nam dogaja zdaj, so bile včasih res samo sanje. K vsemu temu pa nas žene misel, da nas podpira ogromno ljudi in vse več jih je. Vse to, torej dvojni album in veliki koncert smo obljubljali že pred časom, to smo jim dolžni in so tudi dobili!!!«

KURZ ROCK VIBE
Foto: Žiga Lovšin

Zvočni zapisi

Sell Out: Kaj naj naredim?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava