Moji božično-novoletni prazniki

18.12.2011 | 09:30

Moji božično-novoletni prazniki

Z zaključnim predavanjem z naslovom »Moji božično-novoletni prazniki« so se v Situli za leto 2011 zaključila redna predavanja Zakonskega in družinskega inštituta. Na srečanju, ki sta ga vodili Polona Kramar in Melita Kramar, obe specialistki zakonske in družinske terapije, smo govorili o pravem pomenu praznikov. Razmišljali smo ali je to za nas čas veselja, smeha ali čas razočaranj, neskončnih prepirov in žalosti? Spraševali smo se, kdo kroji podobo naših praznikov ali smo to mi sami ali naš potrošniški svet? Osredotočili smo se na naša pričakovanja, potrebe in želje.

Udeleženi smo si postavili vprašanje »Kaj moram storiti, da bodo to res moji prazniki in prazniki moje družine? Kaj moram storiti, da to ne bodo prazniki, ki sem jih posvojil/-a od nekoga drugega (revije, trgovine, reklame, sosed …)?«. Nismo ostali le pri vprašanjih in izgovorjenih odgovorih, saj smo vsi udeleženci aktivno naredili svoj osebni načrt za letošnje praznične dni. Spoznali smo, kako zelo pomembna je naša aktivnost pri tem, da ustvarimo žive jaslice v nas samih in naših odnosih.

Srečanje je potekalo v zelo prijetnem vzdušju, ob svečkah, kadilu in glasbi, kar nas je popeljalo v pravo praznično razpoloženje.

Pripravila: Melita Kramar, spec. zdt
Zakonski in družinski inštitut; www.zdi-nm.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava