Sell Out za 10-letnico pripravlja svojo prvo izdajo ter koncert

9.12.2011 | 11:30

Sell Out za 10-letnico pripravlja svojo prvo izdajo ter koncert

Veliki promocijski koncert ob izidu dvojnega ''The Best off'' albuma ter praznovanje 10. obletnice delovanja je napovedan za petek, 23. decembra v športni dvorani v Kočevju. Začetki delovanja Ska-Punk-Reggae skupine Sell Out iz Kočevja sicer segajo v leto 2001, ko so se nekega sobotnega jutra zbrali štirje fantje in se odločili, da pričnejo glasbeno pot. Nekaj časa so delovali pod imenom ''No Comment'', zatem pa je v skupini prišlo do nekaj kadrovskih sprememb, pridružila se jim je se bras (pihalna) sekcija, klaviature ter tolkala in v tistem trenutku se je pričelo novo poglavje, imenovano Sell Out, ki danes uspešno razgreva občinstva po Sloveniji ter tudi v sosednji Hrvaški.

Fantje se spominjajo dogodkov takole:
- Leta 1997 so imeli člani prve zasedbe NO COMMENT uvodne vaje v Godbi Kočevje in resno delo se je takoj začelo. Ustvarjala se je punk glasba.
- Leta 1998 so se pesmi že posnele v prostoru za vaje, denarja za studijske posnetke še ni bilo, začelo se je koncertiranje predvsem na kočevskem in okolici.
- Leta 1999 so si fantje kupili glasbeno opremo, saj so kmalu videli, da je to nujno potrebno za dober 'sound' in dobre koncerte. V roke jih je vzel producent Žarko Pak in začelo se je resno delo v studiu, fantje so stopili stopničko višje. Torej iz prostora za vaje - v studio Kif Kif!!
- Leta 2001 prihod bras sekcije, pojavile so se potrebe po drugačni - ska punk reggae glasbi, ime se je preimenovalo v SELL OUT.
- Leta 2005 so se posnele tudi nove pesmi.
- Leta 2008 je izšel singel z naslovom Huanita, posnet v studiu Jork v Dekanih.
- Leta 2010 nastop na nekaj večjih koncertnih odrih, med drugim tudi Schengen festival
- Leta 2011 nastopi v Sloveniji in na Hrvaškem kot gostje skupin Hladno Pivo, Elvis Jackson in S.A.R.S.
- Leta 2011-mega koncert v Kočevju z gosti ob 10-letnici delovanja skupine SELL OUT.

Zgodaj spomladi je v skupini padla odločitev, da 10 let delovanja zabeležijo na prav poseben način z gosti, ki so tako ali drugače v letih delovanja sodelovali s skupino, vse skupaj pa bodo začinili z izdajo težko pričakovanega, kar dvojnega 'The Best Of' albuma. Vse to se bo zgodilo na predbožični večer, 23. decembra 2011, v športni dvorani v Kočevju.

Gostje, ki se bodo na velikem odru pridružili 9-članski družini Sell Out, so: OMAR ISMAIL iz Ajdovščine kot povezovalec in pevec, SEMO (znan iz 'Murat in Jose), PETRA LIKAR iz Kočevja. Za popestritev na odru z bruhanjem ognja, žongliranjem in še marsičim bodo skrbeli priznani animatorji MIHA, GAŠPER in NELEJ iz Ptuja ter prvič po osmih letih zbrana četverica 'NO COMMENT', iz katere je kasneje sledila zgodba, imenovana SELL OUT. Za uvodno ogrevanje občinstva bo poskrbel 'The Police cover band', ki deluje pod imenom 'PULCIJA'.

KURZ ROCK VIBE
Sandi Maver, manager
Foto: Žiga Lovšin

Zvočni zapisi

Sell Out: Huanita

Galerija

SELL OUT 10tka plakat manjsi
Sell Out naslovnica The Best Off
SellOut_foto_ziga_lovsin02-manjsa
SellOut_foto_ziga_lovsin07-manjsa
SellOut_foto_ziga_lovsin13-manjsa

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava