Krmelj lan #9, najboljši lan party v Sloveniji!

4.11.2011 | 08:00

Krmelj lan #9, najboljši lan party v Sloveniji!
Krmelj lan #9, najboljši lan party v Sloveniji!

V majhnem in lepo urejenem kraju na Dolenjskem v Krmelju se je spet dogajalo. 22. in 23. oktobra se je odvijal že deveti tradicionalni Krmelj lan party. Lan party v poenostavljenem pomenu pomeni druženje in tekmovanje v računalniških igrah in računalniškem znanju na katerem sodelujejo računalničarji 'geeki' iz vseh koncev Slovenije. Prireditve se je udeležilo okoli 100 igralcev, ki so svoje znanje in sposobnosti dokazali v treh različnih računalniških igrah in računalniškem kvizu. V Call of Duty 2 igri, ki ponazarja 2. svetovno vojno, v igri Call of duty 4, ki predstavlja moderni sistem vojske in pa v FIFI 2012, ki pa predstavlja svetovni šport nogomet.

Lan party-a se je pričel v soboto, 22. oktobra, ob 9. uri zjutraj z priklopom računalnikov, spoznavanjem in žrebom skupin, potekalo pa je vse do večera. Prvi del tekmovanja se je zaključilo ob 21. uri. Za vztrajne igralce in obiskovalce smo mladinci organizirali, da so se lahko pozno v noč zabavali, igrali različne igre, gledali filme ali počivali na oblazinjenih ležiščih. Zjutraj pa smo s tekmovanjem začeli ob 11. uri, malo kasneje, zaradi jutranje 'telovadbe' :) , kavice in zajtrka. Po vseh napetih finalnih tekmah se je tekmovanje v vseh naštetih igrah zaključilo ob 18. uri. Nato je sledila podelitev nagrad najboljšim ekipam.

V igri Call of Duty 2 si je tretjo mesto pridobila ekipa GNOLS, drugo mesto je osvojila ekipa RISCO GAMING, prvo mesto pa je po napetem finalu in odlični igri zasedla ekipa NARWHALS, v kateri je igral tudi naš domačin Gregor Kos. In še v zadnji strelski tekmovalni igri Call of Duty 4 je tretje mesto zasedla ekipa EMPHATY.SI, drugo mesto ekipa SLO LEGENDE in prvo mesto ekipa LEGENDE SLO. V športni igri FIFI 2012 je prvo mesto pripadlo favoriziranemu tekmovalcu Flajsu, drugo mesto je zasedel KATIMM, tretje pa AJDPAMET. Za zaključek KRMELJ LAN-a #9 je sladila podelitev nagrad najboljšim, intervjuji znanih igralcev, slikanje in analiza celotnega projekta.

Po prvih komentarjih obiskovalcev in igralcev, smo glede organizacije in izvedbe tekmovanj po njihovem mnenju najboljši lan party v Sloveniji. Zadovoljstvo igralcev pa je izhajalo predvsem pri vseh dejavnostih, katere smo jim nudili čez celo prireditev in njihovem pozitivno zapolnjenem času. Pohvalo za popolno izvedbo lan party-a si zaslužimo organizatorji, ki že od leta 2003 sodelujemo v organizaciji MSK-KPG in naši pokrovitelji , ki nam z praktičnimi nagradami in drugimi ugodnostmi pomagajo pri projektu. Več informacij si lahko preberete in ogledate na naši spletni strani www.lan.mskrmelj.si, kjer so objavljene vse slike naših dosedanjih lan party-jev in naših sponzorjev.

Predsednik MSK in vodja projekta:
Andraž Zupančič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava