VIDEO: DP atletov mladincev; Mišo Matijevič uspešen v Zagrebu

10.5.2011 | 08:30

Mišo Matijevič (foto: AK Krka)

Mišo Matijevič (foto: AK Krka)

V Zagrebu je konec tedna potekalo Odprto prvenstvo za veterane, kjer je Mišo Matijevič prvič nastopil v barvah AK Krka kot veteran in že prvič uspešno. Nastopil je v kategoriji M40 in v metu kopja osvojil prvo mesto, v metu diska pa drugo. Tekmovanje sta spremljala mraz in dež.

V Velenju pa je potekalo Ekipno mladinsko državno prvenstvo. Škoda, da jo je našim mladim atletom zagodlo vreme, čeprav pred odhodom ne bi nihče rekel, da jih bo v Velenju nazeblo in namočilo. Namreč zjutraj je bilo čudovito vreme, kmalu pa se je pričelo oblačiti, pihati in deževati. Deževalo je cel dan in atleti so imeli res zelo slabe tekmovalne pogoje. A kljub temu so se borili po svojih najboljših močeh.

Ekipno so fantje osvojili četrto mesto, dekleta pa sedmo. Kljub temu, da realno zaradi vremenskih razmer ni bilo pričakovati "čudežev", so nekateri posamezniki zelo dobro nastopili.

Jaka Žulič je nastopil v metu krogle (14,30 m) in diska (53,29 m). V obeh disciplinah je zmagal, v metu krogle pa celo izboljšal svoj osebni rekord. Jaka je zelo požrtvovalno nastopil za ekipo, saj je nastopil tudi v troskoku. Pa še dobro se je izkazal.

David Kastrevc je bil v metu kopja z rezultatom 52,57 m drugi. David, ki je sicer metalec, je vskočil in ekipi pomagal ter nastopil še v skoku v daljino.

Karla Ljubi je v skoku s palico osvojila tretje mesto in izenačila svoj osebni in klubski pionirski rekord (2,50 m). Karla je zelo presenetila, saj se s palico še ne ukvarja tako zelo dolgo, a je v teh obupnih vremenskih razmerah za to disciplino nastopila zelo suvereno, kljub temu, da še nima toliko izkušenj.

Blaž Brulc je bil v teku na 100 m s časom 11,06 s četrti. Nastopil je še v teku na 200 m, kjer je bil deseti, in v štafeti 4x100m, kjer je s fanti (Morreti, Muhič, Vodopivec, Brulc) osvojil četrto mesto. Je tudi kapetan moške mladinske ekipe in je ves čas vzpodpujal atlete in jih motiviral.

Tudi Ahac Moretti, ki je nastopil v skoku v višino, je osvojil četrto mesto. Preskočil je 180 centimetrov. Kljub teževam s hrbtom se je dobro boril.

Vsi rezultati so vam na voljo na tej povezavi, spodaj pa tudi slike in video zapis:

AK Krka

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

10.5.2011Oceni inženirc 

Bravo,čestitke Mišo se vidi da delaš v službi domovine.....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava