Brez rok in nog, a tudi brez ovir: Nick Vujičić navdušil Dolenjce

9.4.2011

Brez rok in nog, a tudi brez ovir: Nick Vujičić navdušil Dolenjce

Nick Vujičić s svojo zgodbo je navdušil tudi Dolenjce v polni dvorani v Kočevju. Sinoči ga je poslušalo več kot 1.700 ljudi.

Nick je eden izmed najbolj iskanih in zaželenih govorcev na vsem svetu. Njegovo sporočilo upanja je doseglo že na tisoče ljudi, eno srce za drugim. Rojen brez okončin in brez kakršnekoli medicinske razlage za svoje stanje se je Nick odločil, da bo s svojim življenjem vplival na svet okoli sebe. Ko se srečate z njim, odpadejo vse ovire. Dovolite, da njegovo svojevrstno sporočilo nagovori tudi vas. In nekateri so to že dovolili.

Nickovo druženje s Slovenci se je nadaljevalo tudi peti dan njegovega obiska. V dopoldanskih urah je predaval izbranim menedžerjem na Gospodarski zbornici Slovenije. Predaval jim je predvsem, kako biti dober podjetnik in da nikoli ne smeš obupati, tudi če ti v poslu kdaj spodleti se moreš samo pobrati, zbrati moč in iti dalje z dvignjeno glavo. Slušatelji na GZS so bili z njegovim pripovedovanjem in povedanim zelo navdušeni in ga na koncu nagradili z velikim aplavzom.

Nick si je po predavanju na GZS vzel čas za počitek, kajti zvečer ob 19. uri ga je čakalo že četrto predavanje pred veliko množico ljudi, ki si želi slišati njegovo zgodbo. Tokrat je bilo na vrsti Kočevje.

Nick je v Kočevju navdušil več kot 1700 zbranih v tamkajšnji športni dvorani. Med obiskovalci pa je bilo opaziti tudi župana Kočevja gospoda dr. Vladimirja Prebiliča, ki je z Nickom po prireditvi izmenjal nekaj besed, in skupino romskih otrok, ki so Nicku ob koncu podarili tudi njihovo pismo, ki so ga izdelali posebej zanj. Nicka se je pismo zelo dotaknilo in je bil z darilom zelo zadovoljen. Obiskovalci so po sami prireditvi odhajali zelo zadovoljni, da so Nicka lahko videli v živo, nekateri pa so se z njim po prireditvi lahko tudi osebno spoznali in fotografirali. Nick jim je obljubil, da se v Kočevje zagotovo še vrne, jim je pa povedal, da bodo lahko njegovo zgodbo podrobno prebrali tudi v njegovi knjigi, ki bo v Sloveniji izšla v mesecu juliju.

G. Š.
foto: John Stevens, Jr.

Galerija

Brez rok in nog, a tudi brez ovir: Nick Vujičić navdušil Dolenjce
Brez rok in nog, a tudi brez ovir: Nick Vujičić navdušil Dolenjce
Brez rok in nog, a tudi brez ovir: Nick Vujičić navdušil Dolenjce
Nick na GZS pred menedžerji
Menedžerji med Nickovim predavanjem
Nick in pevski zbor
Nick med predavanjem v Kočevju
Nick bere pismo romskih otrok.
Nick z romskimi otroci

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

10.4.2011Oceni Manca 

Bravo Nick!!!!!!!! Veliko ljudi se bi moglo po tebi zgledovat,pa bi znali cenit življenje in videli smisel v njem...

10.4.2011Oceni mojca 

Bravo Nick, bravo vsi, samo da na celi Dolenjski niso mogli oraganizirat pa enega predavanja je pa sramota. Nič na Dolenjskem, Beli Krajini in Posavju. Pa je bilo pet predavanj. Glavno, da nam internetne strani filate z romi, pa njihovimi prireditvami.

11.4.2011Oceni metličanka 

Ko ga gledam, tako vedrega ne morem verjeti, da ima toliko energije v sebi. Vsi bi se morali zgledovati po njem. Zna ceniti življenje, ki ga ima mi pa jamramo za vsako stvar. Vse čestitke!

25.4.2011Oceni Lili Z 

Nickovo predavanje sem prišla poslušat iz Ljubljane v Kočevje in sem bila navdušena nad njegovim sporočilom. Je povsem preprosto in vsem nam vidno, vendar ga pogosto ne vidimo, ker smo "zasuti z drugim delom." Mojca: žal mi je, da te motijo Romi - btw Nick ne pozna omejitev glede na raso, se je tudi dobil z Romi v Kočevju, če si videla na slikah. Pozitiven pogled na svet in razumevanje z vsemi kot ga ima Nick je možno zgolj ob sprejemanju drugih - ne glede na njihove katerikoli značilnosti. Srečno

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava