Brežičani zmagali v Glasbiatorju

4.1.2011

TrainStation (Foto: Zaklop.com)

TrainStation (Foto: Zaklop.com)

V zadnji lanski oddaji NLP so razglasili zmagovalca rubrike Glasbiator za leto 2010. V finalni oddaji je največ glasov prejela brežiška skupina TrainStation.

Kot so sporočili iz RTV Slovenija, se je v rubriki Glasbiator lani predstavilo 54 kakovostnih mladih in še neuveljavljenih glasbenih izvajalcev. Vsak teden sta se predstavila dva izvajalca, vsem pa je oddaja NLP omogočila nastop v živo, pod istimi pogoji, v katerih nastopajo v oddaji tudi najbolj uveljavljeni glasbeni izvajalci.

V finalni oddaji sta se predstavili dve glasbeni zasedbi: Blu.Sine in TrainStation. Zmagovalca so določili glasovi voditelja rubrike Andrea F, gostujočega uveljavljenega glasbenika in gledalcev, ki so glasovali s pomočjo kratkih sporočil SMS.

V finalni oddaji so prejeli kar 32.059 sporočil, od teh jih je bilo 28.848 za zmagovalca Skupina je za nagrado prejela možnost izdaje maksi singla pri ZKP RTV Slovenija.

Skupina TrainStation je bila ustanovljena leta 2003 v Brežicah. Na začetku je preigravala priredbe blues rock skupin kot so npr. The Black Crowes, The Rolling Stones in John Mayall & The Bluesbreakers. Jedro skupine so sestavljali Daniel, Jure in Toka, ki je takrat igral bas kitaro. Leta 2005 se je skupini pridružil Jani Predanič na bobnih in takrat se je skupina resneje posvetila avtorski glasbi in koncertom. V tistem času so odigrali okoli štirideset koncertov, večinoma v Posavju, pa tudi drugod po Sloveniji. Odre so največkrat delili z odlično rock'n'roll skupino Holder, ki prav tako prihaja iz istega kraja. Udeležili so se tudi nekaj natečajev. Izbrani so bili na YoungGunz 3, zmagali na First Chance Festivalu v Sevnici (2006) in z bobnarjem Juretom Rozmanom posneli demo posnetke šestih pesmi. Leta 2006 je skupino zapustil bobnar in takrat so za nekaj časa prenehali delovati. V začetku leta 2009 sta se Daniel in Jure znova povezala in sklenila ponovno zagnati skupino. Pridružila sta se jima nova člana in v tej prenovljeni postavi so začeli z vajami in koncerti maja 2009, so zapisali v svojem profilu na MySpace.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava