Dolenjski maratonci v Atenah

1.11.2010

Dolenjski maratonci v Atenah

Skupina dolenjskih maratoncev je uspešno opravila z originalno progo od Maratonskega polja do stadiona v Atenah (42,195 km), kjer so potekali že antični sportni boji, prve olimpijske igre moderne dobe in maraton na olimpijskih igrah leta 2004.

Tek je potekal 2.500 let po tem, ko je grški vojni sel pritekel od Maratonskega polja do Aten z novico o presenetljivi zmagi Atencev nad mnogo številčnejšo perzijsko vojsko.

Vseh devet tekačev je skupaj z več kot 12.500 udeleženci s celega sveta, ob odlični organizaciji, uživalo na progi in v enkratnem vzdušju. Za štiri tekače je bila to prva maratonska preizkušnja. Najboljši rezultat v skupini na težki progi je dosegel Matjaž Fabjan s časom 2:50:08, je pa nastop na maratonu povezal tudi z družinskim raziskovanjem Aten.

Lepo vas pozdravljajo
dolenjski maratonci

Galerija

Dolenjski maratonci v Atenah
Dolenjski maratonci v Atenah
Dolenjski maratonci v Atenah
Dolenjski maratonci v Atenah
Dolenjski maratonci v Atenah

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (8)

2.11.2010Oceni jelka kreutz 

Čestitam vsem udeleženkam in udeležencem tega maratona. Posnetki so krasni - bravo!!

2.11.2010Oceni Darja Šinkovec 

Bravo, Metka, ti in vsi tvoji kolegi! To pa je nekaj ...

2.11.2010Oceni Marjana Kosec 

ČESTITAM PRAV VSEM!!! Res ste carji:

3.11.2010Oceni Klemen Erman 

Da sem si za svoj prvi maraton izbral Atene je logično, da sem se dejansko uvrstil med izbrance ki so tekli je bil že kar mali čudež, da pa sem imel možnost preživeti maratonske dneve v tako prijetni družbi je pa že kar neverjetno. Hvala vsem dolenjskim prijateljem za organizacijo in vse ostalo. Najboljši ste !! Klemen

4.11.2010Oceni slavka 

Bravo maratonci, super ste, ni kaj.Čestitke vsem .

8.11.2010Oceni ana 

Takole je to! Sem tekla in tekala moj prvi maraton in glih na Dolenjce naletela, ki me niso počakali na cilju. A veste, da je to pikica na i, če te v cilju počakajo tvoji sopotnik, družbai...vi tega niste storili, ker je bilo Jožici (ona ni športnica , taprav športnik počaka do zadnjega tekača)slabo in ste pač morali iti v hostel. Moj prvi maraton je bil z Dolenjci in moj prvi maraton je bil eno ogromno razočaranje na žalost. Ko bi to prej vedela, nikoli in nikdar ne bi šla z vami Dolenjci. Pohvaliti pa moram edino Majdo, to je ženska in pol, pomagala mi je moj kufer premikati, nihče od vas se tega ni spomnil, samo ona je CARICA....Sonja je pa dekle, kot vaša Jožica nikoli ne bo. Jožica vseeno si carica, sampak drugič pa le glej, da boš solidarna z vsemi in ne da boš takrat. ko imaš ti poln kufer šla in te boli za se ostale...to ni lepo, to bi ti pri teh tvojih letij že morala vedeti....

8.11.2010Oceni ana 

Vsa pohvala pa gospodu Lindič Stanetu in njegovi ženi, oba sta resnično taprava športnika. Pohvala Sonji za vso prevajalasko delo in , Sonja Carica si prav zares, zahvala Klemnu za prijaznost, hvala Boštjanu za prisrčnost, skratka vsem hvala, bili ste enkratnna družba, razen tiste Jožice, ona ni športno naravnana, škoda, da je taka...vseeno ji želim še mnogo mnogo let, vendar bodi športna in uvidevna do vseh športnikov.

9.11.2010Oceni Stane 

Najprej zahvala vsem za čestitke in spremljanje naše maratonske odprave.Tudi vi ste carji! Naj na kratko povem, da to kar smo doživeli na tem prekrasno organiziranem in izpeljanem maratonu, mora človeku, pa če je po duši športnik po vrhu pa še tekač, ostati celo življenje! Na teku in po njem smo se počutili, kot da smo na olimpijskih igrah. Grki so nas tako tudi vzeli. Ob 42 km progi, nas je vseskozi spremljala, prava športo navijaška publika, ki te je dobesedno odnesla proti ciljnemu stadionu, tam pa so te prisilili, da si spustil tudi suho solzo sreče! Vsi smo maraton odtekli, čestitke pa zaslužijo še posebno tisti, ki so ga odtekli prvič! Še enkrat hvala ekipi, sponzorjem , navijačem in Grkom!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava