Tabor Družinska družabnica

3.9.2010

Tabor Družinska družabnica

Zakonski in družinski inštitut Novo mesto je v sodelovanju s Centrom za socialno delo Novo mesto pripravil prvi družinski tabor v Javorniškem Rovtu pri Jesenicah za socialno ogrožene družine. Od petka, 27.8., do nedelje, 29.8., so starši s svojimi otroki preživeli tri izjemno aktivne dni v domu Trilobit. Dejavnosti udeležencev so bile pripravljene pod strokovnim vodstvom in se osredotočale na medosebne odnose med starši in otroci. Starši so imeli možnost poglobiti svoj odnos z otrokom prek aktivnega vikenda: oblikovanje družinskega albuma in lovilca sanj, sprehod po gorenjski pokrajini, športne igre, ogled risanih filmov ipd. Sproščen družinski vikend v naravi je bil za družine nekaj posebnega, saj si tovrstnih aktivnosti same ne morejo privoščiti, predvsem pa ne časa, ki ga lahko brezskrbno namenijo le svoji družini. Poseben pečat nam je pustil ogled Gornjesavskega muzeja na Jesenicah, kjer smo lahko videli pravi meteorit in se spoznali s pridobivanjem rude, kakor tudi obisk restavracije, kar je bila za mnoge udeležence nova izkušnja.

Za pomoč pri organizaciji tabora se zahvaljujemo vsem prijaznim dobrotnikom, brez katerih ne bi bilo toliko presenečenj in praktičnih daril. Tabor je bil za družine brezplačen. Vtisi družin pa so povzročili, da na Zakonskem in družinskem inštitutu Novo mesto že razmišljajo o načrtovanju tabora za drugo leto.

vodja tabora
Melita Kramar, spec. zakonske in družinske terapije

Galerija

Tabor Družinska družabnica

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

3.9.2010Oceni joze 

Na fotografiji ni videti nobenega takega, da si nebi moral privosciti dva dni tabora financno, ce drugi placajo je bolje.

Komentiraj prispevek

Uporabniško Ime

e-Naslov

Vaš komentar

Izračunajte vsoto osem in šest: