Jaka Žulič na olimpijske igre mladih

24.5.2010

Jaka Žulič

Jaka Žulič

Konec tedna sta v Moskvi na Kvalifikacijah za mladinske olimpijske igre sodelovala tudi dva atleta novomeškega Atletskega klub Krka - Jaka Žulič in Davorin Cimermančič. Uspelo je Jaki ter tako avgusta potuje na Olimpijske igre mladih. V soboto uspelo je v finalu evropskih kvalifikacij v metu diska namreč z osebnim rekordom 54,74 metra zasedel 7. mesto.

Včeraj je v teku na 2.000 metrov nastopil še drugi novomeški atlet Davorin Cimermančič in prav tako zasedel odlično sedmo mesto z rezultatom 6:16,79. Ker pa kvota za Evropo za Olimpijske igre mladih v Singapurju dovoljuje samo tri atlete iz kvalifikacij, se Davorinu žal ni uspelo uvrstiti v ekipo, sporočajo iz AK Krka.

Olimpijske igre mladih bodo sicer potekale med 17. in 23. avgustom.

Kako sta nastope v Moskvi še pred odhodom v Rusijo pričakovala Jaka in Davorin, si lahko pogledate spodaj v videoposnetkih.

V soboto sta na mednarodnem mitingu v nemškem Munchnu nastopila dva atleta Atletskega kluba Krka, Gregor Kokalović v teku na 200 m in Mateja Drobnič v skoku s palico.

Gregor je bil skupno četrti s časom 21,39 s, Mateja pa druga s preskočenimi 360 centimetri.

V soboto so trije naši atleti Blaž Brulc, Klemen Bučar in David Kastrevc nastopili v reprezentanci na Brixia mitingu v Italiji.

Bili so tudi zelo uspešni. Med starejšimi mladinci se je zelo izkazal Klemen Bučar, ki je v metu kopja zmagal z metom, dolgim 65,93 m in krepko presegel svoj osebni rekord ter malo zaostal za normo (66,50 m) za Svetovno mladinsko prvenstvo.

V isti disciplini, a v mlajši mladinski konkurenci, se je zelo dobro znašel David Kastrevc. Tudi on je postavil nov osebni rekord, ki sedaj znaša 58,98 m in je zasedel drugo mesto. 

Tudi v teku na 100 m pri starejših mladincih smo imeli predstavnika, in sicer Blaža Brulca. Blaž je v cilj pritekel kot šesti z rezultatom 11,16 s.

AK Krka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava