Vaša zgodba: Eko dan na OŠ Dobova

24.4.2010

Učenci so zasadili gaber.

Učenci so zasadili gaber.

Na OŠ Dobovi je potekal EKO dan na temo "Kaj se dogaja z zbranimi odpadki?". Učenci od 1. do 9. razreda so se udeležili različnih aktivnosti. Zjutraj so najprej počistili okolico šole in se tako udeležili akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu.

Ker je 22. april, mednarodni dan Zemlje, ki ga praznujemo že več kot 30 let, so prvošolčki ta dan obeležili tako, da so bili sprejeti v skupnost učencev in zasadili drevo gaber. Drugi razred je ustvarjal iz odpadnega materiala, delali so robotke iz plastenk in kartona. Učenci tretjega razreda so stare stole pobarvali na modro in tako izvedli Unescov projekt moder stol. Četrti razred je ustvaril mesto iz plastenk, ki je razstavljeno pred knjižnico. Hkrati so si z učenci petega in osmega razreda ogledali čistilno napravo na Mostecu. Učenci šestega in sedmega razreda pa so si ogledali zbiralnico odpadkov na Borštu. Uspešno smo zaključil tudi projekt EKO bralne značke. Nastali izdelki na to temo pa so razstavljeni pred knjižnico.

Naučili smo se, da je prihodnost naše Zemlje odvisna od ravnanja vsakega izmed nas. Zemlja je naš skupni dom, zato si moramo vzeti čas in razmisliti, kaj dobrega lahko naredimo za naš skupni dom, za sočloveka in tudi zase. Prav tako smo ugotovili, da lahko iz odpadkov, če jih pravilno ločujemo in nato recikliramo, dobimo veliko uporabnih stvari.

Manca Furlan, Karmen Srpčič in Petra Polovič, 8. razred, OŠ Dobova

Galerija

Vaša zgodba: Eko dan na OŠ Dobova
Vaša zgodba: Eko dan na OŠ Dobova

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava