Podgurje bo čisto prej kot Slovenija

9.4.2010

Alojz Golob: Gozdov ne onesnažujemo vaščani!

Alojz Golob: Gozdov ne onesnažujemo vaščani!

Medtem, ko v naši politiki ni vse čisto in ko je v našem gospodarstvu malo čistega, bo prihodnji teden, 17. aprila, čista vsaj domovina. Izvedli bomo vseslovensko akcijo ''Očistimo Slovenijo.'' Toda vsi v njej ne bodo sodelovali. Manjkali bodo prebivalci krajevne skupnosti Stopiče. Nikar ne mislite, da jo bojkotirajo, sploh ne. Toda Podgurci ne bi bili Podgurci, če ne bi bili vsaj malo drugačni ... 

Ob kozarcu čistega vina nam je predsednik KS Alojz Golob zadevo takole razložil: ''Že 20 let organiziramo čistilne akcije. Nikoli nismo čakali, da bi nam kdo dal direktivo, vedno smo pometali pred svojim pragom. Letošnjo akcijo smo načrtovali že lani v sodelovanju z našo osnovno šolo, ki je na ustrezno ministrstvo sporočila, da bo akcija 10. aprila, in ko so napovedali vseslovensko akcijo, se naše ni dalo več preložiti.'' Mimogrede povejmo, da bodo imeli domači šolarji na račun jutrišnje akcije 26. aprila, v ponedeljek, pouka prost dan, kar z drugimi besedami pomeni, da bodo deležni majhnih počitnic. Torek je namreč praznik, pred ponedeljkom pa sta sobota in nedelja. 

Alojz Golob nam tudi pove, da se ljudje radi udeležujejo akcij in da bodo tudi letos sodelovali skoraj vsi krajani - od šolarjev preko gasilcev, lovcev, članov Rdečega križa, upokojencev (če bodo imeli čas) do vseh ostalih. ''Ljudem ni vseeno, v kakšnem okolju živijo, in zato bodo prišli z lopatami, grabljami, vilami, tudi s traktorji, mi pa jim bomo dali vreče in zaščitne rokavice,'' še pove predsednik KS in doda, da je nesnage iz leta v leto manj.

Lani so zbrali okoli 10 ton odpadnega železja in za pet zabojnikov smeti. ''Veste, domačini niso problem, problem so ljudje od drugod, ki nesnago naložijo na prikolico in jo na skrivaj zapeljejo v naše gozdove. Temu bomo morali na nek način narediti konec,'' je bil odločen Alojz Golob. Čiščenje bodo jutri začeli ob 8. uri pred OŠ, končali pa ga bodo opoldne z malico in priložnostnim programom, ki ga pripravljajo tamkajšnji učenci.

Ko smo prihajali v Stopiče in ko smo se vračali, smo se spraševali, zakaj je akcija sploh potrebna. Nikjer ob cesti namreč nismo videli nič, kar bi bilo treba pobrati. Res, da nismo po dolgem in počez pregledali kraja, a vtis, ki smo ga dobili, je bil več kot dober. Bravo, Podgurci!

Zvočni zapisi

Pogovor z Alojzem Golobom

Galerija

Alojz Golob
Ob igralih ob šoli pripravljen pesek za jutrišnjo akcijo
Stopiška šola
In še stopiški smetnjaki :)
Podgurje bo čisto prej kot Slovenija

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (6)

9.4.2010Oceni izo 

''Veste, domačini niso problem, problem so ljudje od drugod, ki nesnago naložijo na prikolico in jo na skrivaj zapeljejo v naše gozdove." ja, seveda.. folk bo se fural ne vem koliko km, da bi potem v neko grapo zapeljal zadevo. potem bi vsi vozili na deponijo. ravno v tem je problem, da gre več ali manj za lokalce, pa ni važno kje, kjer so po domače povedano leni kot gnoj tisto prikolico odpeljat kam in je bolj priročna prva grapa. ne mi zdej pametarit. enkrat bi treba kamerca naštimat, pa bi bili zelo presenečni, kdo vse dela smetišče po naših gozdovih.

10.4.2010Oceni joco 

Kaj pa če bi ta "potrošna" komunala napisala, kje pa odlagat take odpadke, ki ne sodijo v kontejner: odpaden materijal, omet, wc školjke stara opeka leseni sodi, plastične kadi itd...

11.4.2010Oceni Santos 

G.Golob! Največji packi ste domačini sami, ki smeti vozite na skrivaj v gozd in ne govorite, da so za to krivi mestni ljudje. V mestih je dovolj dobro poskrbljeno za to, na vasi pa mislim, da še ni prave zavesti. Nisem ravno prepričan, da bi se kdo upal peljati nesnago k vam od drugod. Ne vem sicer zakaj imate tako mišljenje, da vam drugi vozijo smeti v gozdove? Ali ste že koga videli?

11.4.2010Oceni Okica 

V ozadju se pa "ŠNOPČEK" kuha? Problem so tako domačini in "packi" od drugod. Eni in drugi to počnejo. Boljše delo inšpekcij, pa se da izsledit marsikaj.

11.4.2010Oceni Miner 

Okica ne vem kje si vidla,da se šnopček kha v takem (kotlu)??Vidim da nimaš pojma o pojmu.

11.4.2010Oceni podgurc 

ja, res je da svinjarijo v gozdove in grmovje vozijo vsi. bi bilo mogoče boljše, če na smetišču na Leskovcu nebi bilo potrebno plačat, če imaš odpad, ki ga ne moreš skipat na Cikavi. potem pa roma v hosto. je bila pa akcij zelo odmevna in Podgurje je že veliko bolj čisto. pa še bo, okica, tisto je pa kotel za golaž... lp

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava