Mirna Peč bo v filmu kot primer dobre prakse

7.3.2010

Člani društva Ekologi brez meja s koordinatorko Mojco Dolinšek (druga z leve) ob mirnopeškem županu Zvonetu Lahu po snemanju predstavitvenega filma "Očistimo Slovenijo v enem dnevu".

Člani društva Ekologi brez meja s koordinatorko Mojco Dolinšek (druga z leve) ob mirnopeškem županu Zvonetu Lahu po snemanju predstavitvenega filma "Očistimo Slovenijo v enem dnevu".

Občino Mirna Peč so organizatorji vseslovenskega projekta 'Očistimo Slovenijo v enem dnevu' izbrali med vsemi slovenskimi občinami, da sodeluje v predstavitvenem filmu 'Primeri dobre prakse', ki ga bodo prikazovali pri predstavitvah projekta. To si je zaslužila z dobrim delom pri zniževanju divjih odlagališč najrazličnejših odpadkov v njihovi občini oz. dobrim pristopom k reševanju te problematike.

Pred kratkim je tako Mirno Peč obiskala snemalna ekipa, ki se je z županom Zvonetom Lahom pogovarjala o tem, kaj so naredili, da je stanje v njihovi občini glede divjih odlagališč boljše kot drugod, koliko s tem privarčujejo, kateri so denimo konkretni primeri, ki so vzpodbudili ljudi, da se je prenehalo odlaganje odpadkov v naravi…

Kot je povedal Lah, so se akcij v njihovi občini lotili nekje pred osmimi leti in vanje vključili kar najširši krog ljudi, kar se je z leti začelo poznati tako v sami naravi kot v zavesti Mirnopečanov. Poudaril je, da so pri akcijah najbolj dejavni lovci, jamarji in ribiči, pomemben prispevek pa dajejo mladi - mirnopeška osnovna šola in njeni učenci, ki poskrbijo za lepšo podobo ob prometnicah. Veliko vlogo pri vsem tem pa ima seveda tudi medobčinski inšpektorat, ki ob pomoči osveščenih krajanov kar uspešno preprečuje pojavljanje novih divjih odlagališč.

M. Ž.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

7.3.2010Oceni Jože 

Zanesljivo bo v filmu sodelovala tudi najbolj pogosta "komunalna služba" iz bližnega Žabjeka. Le tako bo film reprezentatien, a ne? Oni so najbolj aktivni... Tako pa občina nekaj prihrani (za "projekte")...

8.3.2010Oceni Miki 

Župan bi moral najprej očistiti sam sebe, saj ima na sebi ogromno svinarije in nespodobnega početja. Čas je že da preneha z obljubami in se raje posveti delu, ki bo prinesel kakšno koris za občino.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava