OMV-jev dizel škodi renaultom?

14.10.2009

OMV v Žabji vasi (foto: arhiv)

OMV v Žabji vasi (foto: arhiv)

Če v renaulta natočite dizelsko gorivo OMV, se lahko zgodi, da boste ostali na cesti, poroča današnji Žurnal24. Najmanj petim voznikom Renaultovih avtomobilov z dizelskim motorjem, ki so v zadnjih dveh tednih gorivo natočili na bencinskih črpalkah OMV v Novem mestu in Črnomlju, se je namreč zgodilo, da so zaradi okvare ostali na cesti.

''Kot da zmanjka goriva,'' je svojo izkušnjo opisal Črnomaljec, ki je s svojim scenicom obstal na cesti proti Ljubljani. Pri meganu naj bi bilo po besedah mehanikov za okvaro krivo gorivo. Zaradi premajhne mazivnosti dizelskega goriva in zato, ker so nekateri elementi pri določenih modelih avtomobilov občutljivejši, naj bi se zgodila napaka na brizgalnem sistemu. Prav takšne stvari naj bi se dogajale pred štirimi leti z avtomobili, ki so dizelsko gorivo natočili na Petrolu.

OMV zanika kakršnokoli odgovornost, vse dozdajšnje analize vzorcev goriv da so pokazale, da je njihovo dizelsko gorivo kakovostno in ustreza vsem slovenskim standardom. Z omenjenim primerom (in ostalimi z Dolenjske ter Bele krajine) so seznanjeni in oškodovancem svetujejo, naj se glede možnih vzrokov okvare motorja obrnejo na proizvajalca vozil, torej na Renault.

Na Renaultu Slovenija so za Žurnal 24 odgovorili, da Renault proizvaja vozila in nadomestne dele skladno z veljavno zakonodajo in zanje pridobi vse potrebne homologacije. Vsak primer, povezan z okvaro, na vozilu posebej obravnavajo in tudi tokrat da bodo naredili vse, da bodo kupci iz njihovih servisov odšli zadovoljni.

Novomeški bencinski servis OMV v Žabji vasi je bil v ponedeljek zaprt, še dodaja Žurnal 24, omenjeni oškodovani Črnomaljec naj bi imel informacije, da so takrat iz rezervoarjev izčrpali sporno dizelsko gorivo, a na OMV to zanikajo.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (33)

14.10.2009Oceni izo 

sicer nič novega, vsi vemo da v sloveniji tankamo šfoh gorivo, zaradi takšnih ali drugačnih razlogov, mogoče kakšen mol ali agip, ni pa tudi to nujno, da je boljše. ja, dize so crkovale kot po traku in verjetno je še vedno ogromno servisov zaradi tega, samo noben nima nekega upanja več, da bi kaj od črpalk iztožil. to bi treba obrnit, da bi malce bolj pocali kondenz in nesnago on cisternah, podzemnih rezervoarjih itd.. pa kr dejta ta črnomeljski omv pod kotrolo vzet, ker tudi računov ne izdajajo ipd (mogoče, če izrecno to vpršaš, pa še potem mu je problem).. bo treba parkrat fasat kazen, pa bo potem vse ok, očitno.

14.10.2009Oceni andrej 

Samo enkrat sem tankal na OMV v Žabji vasi pred 5 leti - naslednji dan sem bil na servisu z pol leta starim Senicom - diza. Od takrat nikoli več na OMV !

14.10.2009Oceni izo 

andrej, ni tolk problem v omv-ju, kolkr je je od dotične črpalke. če bi se delalo tako kot treb, večjih problemov ne bi smelo biti. dobor gorivo je še vedno malce slabše kakovsti pri petrolu, omw-je ipd kakor reicmo pri mol ali agip varianti, vendar vsaj teh večjih okvar ne bi smelo biti. pa so, in največkrat rverjetno rezultat slabega vzdrževanja, čiščenja itd..

14.10.2009Oceni andrej 

Bila pa je OMV-jeva črpalka ves ponedeljek zaprta, oni sicer pravijo reden servis (kar bi lahko opravili poleti ko je bilo dva meseca zaprto), ampak po infirmacijah zaposlenih pa je prišlo do komande za "čiščenje" z vrha zaradi zelo negativne reklame in .....

14.10.2009Oceni kata1111111111111 

pa glih renultu k je najboljš avto,pa najvec jih je

14.10.2009Oceni ppppppppppr 

standard da crkne renault ker ma najslabše motorje občutljive na vse kupte si avto pa ne bo teh problemu?

14.10.2009Oceni Miran 

Meni se je isto zgodilo na C4,ko sem tankal disel na OMV pri Rušah. Računalnik mi je javljal napako na vbrizgu goriva v motor. Na servisu so mi veselo menjali filter in seveda veselo "mastno" zakasirali. Vendar napaka ni bila odpravljena, dokler ga nisem nekajkrat tankal na Petrolu.

14.10.2009Oceni Miki 

Ka je renault avto?!?! ne se hecat!!

14.10.2009Oceni Peter F. 

Prej je problem v tem, ker je četrtina avtov v SLO Renaultovih, na Dolenjskem je delež zihr še večji, in jasno, da je absolutno največ okvar z Renaulti. Če bi pa gledal delež na 1000 prodanih recimo, pa ne bi izstopali.

14.10.2009Oceni BIG BOSS 

Ja Miran zdaj si pa stopu iz deža pot kap!Jaz ti lahko iz lasnih iskušenj povem,da odkar imata oba monopolista(OMW,Petrol)konkurenco,mene nista več videla.Pri obeh sem imel težave-neenakomeren tek motoja,slaba oktanska vrednost(tolahko trdim,ker z enim tankom naredim najmanj 50 km več)Tu sta Agip,pa še posebno MOL v veliki prednosti.To se oba monopolista prav dobro zavedata,ko je Petrol kakšen mesec nazaj izdal na tržišče "super gorivo ultimax",OMW pa nebodinemaren kakih 14-dni zatem prav tako "super gorivo carrera".Pa verjemite,da ne bom probal ne enega ne drugega(ne jaz,ampak moj avto),ker take trgovske trike vrlih naftarjev predobro poznam!

začetnapredhodna Stran: 1/4naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava