AK Krka z dvema prvakoma v Brežicah

28.9.2009

Prvak je postal tudi Simon Blatnik. (Foto: AK Krka)

Prvak je postal tudi Simon Blatnik. (Foto: AK Krka)

Včeraj je v Brežicah potekal drugi dan Atletskega pokala v mnogobojih za vse kategorije. Tudi tokrat so atleti Atletskega kluba Krka dobro tekmovali, saj imamo kar dva državna prvaka med posamezniki, in sicer Simona Blatnika v članski kategoriji in Nino Potočar v kategoriji starejših mladink. Ekipno so člani Ak Krka postali državni prvaki z 15064 točkami, pionirke U16 pa so končno zasedle skupno 2. mesto z 5259 točkami. Vseekipno pri moških so naši atleti zasedli 2. mesto z 18543 točkami, vseekipno pri ženskah pa 3. mesto z 8127 točkami.

Simon Blatnik, ki je vodil po prvem dnevu, si je včeraj že po prvih dveh disciplinah zagotovil zmago, saj si je v teku na 110m z ovirami in v metu diska priboril dovolj prednosti, da je v ostalih disciplinah lahko sproščeno tekmoval do konca. Na koncu je zbral 5587 točk in postal državni prvak.

Nina Potočar, ki je tekmovala med starejšimi mladinkami, je postala državna prvakinja, v mednarodni konkurenci pa je zasedla 3. mesto.

Izkazal se je tudi Matej Drčar, ki je bil včeraj najboljši v skoku s palico, metu kopja in v teku na 1.500 m ter na koncu postal državni podprvak.

David Kastrevc, ki je v kategoriji pionirjev U16 v soboto pristal na 3. mestu, včeraj ni imel konkurence v metu kopja (postavil je tudi nov klubski rekord – 55,62m) in tako napredoval ter zasedel končno 2. mesto.

Pri pionirkah U16 je 4. mesto zasedla Ajda Bauer, 5. mesto pa Martina Može.

Vid Turk, ki je bil po prvem dnevu na 4. mestu, je včeraj v zadnji disciplini v teku na 1.500 m zaradi krčev odstopil.

AK Krka

Galerija

Ajda Bauer
Ajda Bauer in Martina Može
David Kastrevc
Matej Drčar
Nina Potočar
Simon Blatnik
Vid Turk

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava