Krkini pionirji in pionirke z osebnimi rekordi, ponosni na Kokaloviča

13.9.2009

David Kastrevc (foto: AK Krka)

David Kastrevc (foto: AK Krka)

V Kopru ta konec tedna poteka državno prvenstvo za pionirje in pionirke (U12, U14 in U16). Nastopili so tudi atleti in atletinje Atletskega kluba Krka Novo mesto, ki je na naše uredništvo poslal rezultate in fotografije svojih članov. So sicer ponosni tudi na svojega atleta Gregorja Kokaloviča, ki je čez vso letošnjo sezono zelo uspešno tekmoval, podiral osebne rekorde in stopal na stopničke. Na Atletski zvezi Slovenije so pred dnevi podelili nagrade za najboljše v skupnem seštevku tekmovanj za Veliko nagrado Vzajemne, Gregor pa je v močni konkurenci zasedel 6. mesto.

Prvi dan (v kategoriji pionirk U12) se je najbolj izkazala Saša Kmet, ki je v metu žogice z rezultatom 48,27 m postavila nov državni rekord v tej kategoriji in osvojila 1. mesto. Saša je bila zelo razpoložena, saj je postavila še osebni rekord v teku na 60 m (8,78s) in si s tem rezultatom pritekla 3. mesto. 

V skoku v daljino je Jana Medle z novim osebnim rekordom  preskočila 4,44 m, kar je bil isti rezultat kot pri tretje uvrščeni, a je zaradi enega slabšega skoka Jana osvojila 4. mesto.  Kaja Murn je v skoku v višino s preskočenimi 115 centimetri zasedla 5. mesto. 

V kategoriji pionirk U14 je Klara Mihina v skoku v daljino postavila nov osebni rekord in s preskočenimi 507 centimetri zasedla 7. mesto. 

V najstarejši kategoriji pionirjev in pionirk U16 pa so uspešno nastopili: 

Državni prvak v metu kopja je postal Matic Režek z metom, dolgim 52,80 m. Matic je tekmoval še v disciplini meta krogle in z rezultatom 12,86 m zasedel 5. mesto. 

V istih disciplinah je nastopil tudi David Kastrevc. V metu kopja je zasedel 2. mesto z rezultatom 52,74 m, ravno tako pa je bil drugi v metu krogle (14,50m). 

V skoku v višino je Miloš Blagojevič s preskočenimi 165 centimetri zasedel 3. mesto. Nastopil je tudi v metu krogle, kjer je z rezultatom 11,52 m zasedel 8. mesto. 

Pri dekletih si je Martina Može v teku na 300m s časom 50,13 s pritekla 4. mesto, Ajda Bauer pa je bila v metu kladiva s 27,51 m peta.   

Dekleta v kategoriji U16 so tekla tudi štafeto 4x100m v postavi: Anita Repše, Nina Luzar, Špela Derčar in Ajda Bauer ter si s časom 53,03 s pritekle 6. mesto. 

Atletski klub Krka 

Galerija

Jana Medle
Klara Mihina
Saša Kmet
David Kastrevc
V klubu so ponosni na Gregorja Kokaloviča, ki je bil v skupnem seštevku letošnje lige šesti. (foto: Peter Kastelic)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava