Nova sezona Aninih glasbenih večerov

27.7.2009

Nova sezona Aninih glasbenih večerov

V soboto sta citrarka Tinka Budič in sopranistka Mihaela Komočar otvorili 7. sezono Aninih glasbenih večerov - tradicionalnih poletnih koncertov v Leskovcu pri Krškem.

V prepolni cerkvi sv. Ane v sta prepletali zvoke stare glasbe skladateljev Johna Dowlanda, Adriana le Roya, Silviusa Leopolda Weissa, sodobne glasbe nemškega skladatelja Petra Kiesewetra in slovenskih ljudskih v priredbi Tomaža Plahutnika. Program je z izbrano besedo povezovala Branka Jenžur.

Tinka Budič je študentka 3. letnika visoke šole za glasbo in gledališče v Münchnu. Udeležila se je številnih glasbenih tekmovanj doma in v tujini, na katerih je posegala po najvišjih priznanjih. Veliko nastopa. Še posebej jo veseli izvajanje stare in sodobne glasbe.

Mihaela Komočar je diplomirala na zagrebški Akademiji za glasbo. Svoj neizpodbitni talent je izkazovala že med študijem, saj je z njim osvojila številne pevske nagrade. Dve leti se je izpopolnjevala tudi v Centru za promocijo in izobraževanje opernih pevcev v Franciji, sedaj pa deluje kot samostojna umetnica. Je redna in zaželena gostja domačih in tujih glasbenih odrov. Sama je še posebej ponosna na koncertno izvedbo opere Čarobni profesor mladega slovenskega skladatelja Jureta Godlarja, ki jo je leta 2006 izvedla z Orkestrom in solisti GŠ Brežice v okviru Festivala Brežice.

Že zdaj vas vabimo tudi na 2. Anin glasbeni večer, ki bo 19. 8. 2009, ko bomo gostili zanimivo kombinacijo trobente in harfe. Z izbranim programom se nam bosta predstavila solo trobentač Orkestra slovenske filharmonije Franc Kosem in priznana harfistka Anja Gaberc, ki trenutno obiskuje magistrski študij na Kraljevem konservatoriju v Bruslju.

Darja Hrastelj

Galerija

Nova sezona Aninih glasbenih večerov
Nova sezona Aninih glasbenih večerov
Nova sezona Aninih glasbenih večerov
Nova sezona Aninih glasbenih večerov

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava