Štirje novomeški atleti na univerziado

5.7.2009

Andrej Poljanec potuje na univerziado.

Andrej Poljanec potuje na univerziado.

V Celju je potekal Atletski pokal za pionirke in pionirke. Tokrat so se izkazali tudi mladi atleti Atletskega kluba Krka Novo mesto, ki so ekipno dosegli 4. mesto (72 točk).

Med posamezniki so se najbolj izkazali David Kastrevc, ki je zmagal tako v metu kladiva kot v metu kopja. Kladivo je zalučal 51,48 m daleč, kopje pa 51,42 m; Matic Režek pa si je priboril dve drugi mesti, in sicer v metu kopja z rezultatom 50,82 m in metu krogle, ki jo je zalučal 13,24 m daleč. Drugo mesto si je priskakal tudi Ahac Moreti v skoku v višino z rezultatom 1.65 m.

Pri dekletih pa je štafeta 4x300 m zasedla 3. mesto z rezulatom 2:07, 36.

25. letna univerzijada poteka v Beogradu do 12. julija. Športni program je sestavljen iz 15 športov. Atletska tekmovanja se začnejo 7. julija in zaključijo 12. julija.

Na univerziado odhajajo tudi štirje atleti Atletskega kluba Krka Novo mesto: Tadej Hribar, Andrej Poljanec, Gregor Kokalovič in Mateja Drobnič.

Prvi bo nastopil Gregor Kokalovič, ki ga čakajo kvalifikacije na 100 m že prvi dan, v torek, še enkrat daljša razdalja (200 m) pa ga čaka v četrtek.

V sredo bo zgodaj zjutraj nastopila Mateja Drobnič v skoku s palico, v četrtek pa bo nastopil Andrej Poljanec, prav tako v skoku s palico.

Tadej Hribar, metalec diska, bo nastopil v petek.

Atletski klub Krka Novo mesto

Galerija

Preostali trije potniki v Beograd - Mateja Drobnič
Tadej Hribar
Gregor Kokalovič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava