Poljanec drugi v Nemčiji; novomeški atleti v Novi Gorici in Avstriji

28.6.2009

Andrej Poljanec (foto: arhiv)

Andrej Poljanec (foto: arhiv)

Andrej Poljanec (Krka Novo mesto) je na atletskem tekmovanju v skoku s palico v nemškem Hofu zasedel drugo mesto (5,40 m). Zmagal je Poljak Lukasz Michalski (5,50 m).

"Tekmovanje je bilo sicer izven stadiona, ampak z uradnimi atletskimi sodniki. Vetrovne razmere so bile naravnost 'grozne'. Domačin Danny Ecker je zato kar odpovedal nastop, Björn Otto je ostal brez preskočene začetne višine, tretji Nemec Tobias Scherbarth pa je skočil 5,30 m. Sam sem šele v tretjih poskusih preskočil 5,20 in 5,40 m. Kljub vsemu sem dosegel zelo dober izid, to pa kaže, da sem v dobri formi. Škoda je le, da so organizatorji velenjskega mitinga moško palico uvrstili na urnik pred glavni program, žensko pa v glavnega, čeprav se bodo atletinje v tej disciplini merile na sredozemskih igrah," je menil Poljanec.

V Novi Gorici je potekal Mednarodni atletski miting, katerega so se udeležili tudi  atleti Atletskega kluba Krka Novo mesto.

Na stopničke sta stopila Martin Gradišek v troskoku, ki je z rezultatom 14,26 m zasedel 2. mesto, in Mateja Drobnič v skoku s palico, kjer je z rezultatom 3,65 m zasedla 3. mesto.

Uspešni so bili tudi mladinci, kljub temu, da niso vsi stopili na najvišje stopničke. Lepo je presenetil Urh Štupar, ki si je na razdalji 400 m pritekel osebni rekord (51,64 s) in skupno zasedel 7. mesto. Blaž Brulc je v kvalifikacijah teka na 100 m v svoji skupini zasedel 2. mesto s časom 11,15 s, v finalni skupini pa je s časom 11,26 s zasedel 7. mesto. Kristjan Vodopivec pa je bil ravno tako na 100 m 12. s časom 11,61 s.

Na Mednarodnem mitingu v Avstrijskem Bregenzu pa je nastopil Tadej Hribar v metu diska, ki si je z daljavo 51,23 m priboril 1.mesto.

Galerija

Nastopi Novomeščanov v Novi Gorici: Blaž Brulc (foto: Marko Vukobrat)
Kristjan Vodopivec
Urh Štupar
Martin Gradišek (foto: AK Krka)
Zmaga Tadeja Hribarja v Avstriji

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava