Pester vikend za atlete

25.5.2009

Jože Vrtačič je v Kranju zmagal na 200 m. (foto: AK Krka)

Jože Vrtačič je v Kranju zmagal na 200 m. (foto: AK Krka)

Poročali smo o uspehu Brežičanke Barbare Špiler (Fit) na prvi tekmi četrte sezone mednarodne atletske lige za veliko nagrado Vzajemne v Slovenski Bistrici. Iz Atletskega kluba Krka Novo mesto so poslali še rezultate njihovih članov, ki so se udeležili Mitinga mladih v Kranju in mitinga Mednarodne atletske lige v Slovenski Bistrici:

Minuli vikend je bilo precej pestro dogajanje na atletskih prizoriščih, saj so čez ves vikend potekala razna tekmovanja po Sloveniji.

Naši atleti so se v soboto v mednarodni konkurenci pomerili v Kranju na mitingu mladih. S hitrim tekom in s prvim mestom se je izkazal Jože Vrtačič na 200 metrski razdalji s časom 21.27 sekund. Tokrat je za las zgrešil normo za Sredozemske igre, zmanjkalo mu je sedem stotink.

Uspešni so bili tudi naši mladinci. Blaž Brulc si je v teku na 100m s časom 11.19 sekund pritekel 2. mesto, na stopničke pa je stopila tudi Nina Potočar v teku na 100m z ovirami, zasedla je 3. mesto. Urh Štupar pa si je pritekel dva osebna rekorda, in sicer v teku na 200m (23.49s) in v teku na 100m (11.81s). 

Včeraj pa je v Slovenski Bistrici potekal miting Mednarodne atletske lige za Veliko nagrado Vzajemne, na katerem sta se izkazala Matej Glivar v metu kladiva, ki je zasedel 1. mesto z rezultatom 52,15m, in Martin Gradišek v skoku v daljino, ki je zasedel 3. mesto z rezultatom 6.78m.

AK Krka

Galerija

Jože Vrtačič
Pester vikend za atlete
Martin Gradišek
Pester vikend za atlete
Matjaž Brulc
Nina Potočar
Urh Štupar (vir vseh fotografij: AK Krka)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava