Novomeščani drugi na ekipnem DP v atletiki

18.5.2009

Krkaši slovenski podprvaki

Krkaši slovenski podprvaki

V soboto in včeraj je v Celju potekalo Ekipno državno prvenstvo v atletiki za člane, na katerem so uspešno nastopili tudi člani Atletskega kluba Krka Novo mesto.

Prvi dan so se najbolj izkazali Andrej Poljanec, ki je lepo izkoristil vremenske pogoje in zmagal v skoku s palico s preskočenimi 5.40 m (naskakoval je tudi 5.55 m, kar bi pomenila norma za nastop na Svetovnem prvenstvu v Berlinu, ki bo letos avgusta; bil je zelo blizu, a letvica žal ni obstala na stojalih), Gregor Kokalovič je v teku na 100 m s časom 10.82 s zasedel drugo mesto, enako uvrstitev sta dosegla tudi Boštjan Hočevar v teku na 3000 m s časom 16:00,24 in Tadej Hribar v metu krogle z rezultatom 16,54 m. Z novim klubskim rekordom 41,58 s so si drugo mesto priborili tudi fantje v štafeti 4x100m v postavi: Jože Vrtačič, Gregor Kokalovič, Blaž Brulc in Martin Gradišek.

Drugi dan so bili najuspešnejši Tadej Hribar, ki si je priboril zmago v metu diska z rezultatom 49,86 m. V skoku s palico je drugo mesto osvojila Mateja Drobnič, ki ni imela ugodnih pogojev, saj je močno pihal veter v prsa in tako onemogočal dosego boljših rezultatov, tekmovanje je končala s preskočenimi 3.60 m. Enako uvrstitev je dosegel tudi Jože Vrtačič v teku na 200 m z rezultatom 21.62s, Gregor Kokalovič pa je bil na tej razdalji tretji, a naj omenimo, da je zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice popustil zadnjih 40 m. Kljub temu pa je dosegel zelo soliden rezultat 21,86 s. Na 800 m je bil Mitja Krevs drugi z rezultatom 1:52,61.

Trije atleti: Andrej Poljanec, Gregor Kokalovič in Mateja Drobnič so na tekmovanju tudi potrdili norme za nastop na Univerziadi, ki bo od 7.-12. julija v Beogradu. Blizu norme je tudi metalec diska Tadej Hribar, ki  je še ni izpolnil, vendar pričakujemo izpolnitev norme na prihodnjih tekmovanjih.  

Tudi v skupnem seštevku so se fantje zelo izkazali, saj so osvojili 2. mesto z 15858  točkami in s tem postali ekipni državni članski podprvaki. Če se ne bi ponesrečil nastop atletu na ovirah, s čimer v tej disciplini atleti niso prejeli točk, ter da bi ekipa nastopila popolna, bi imeli veliko možnosti za zmago.

Dekleta so zasedla 5. mesto z 7860 točkami.

Atletski klub Krka Novo mesto

Galerija

Kapetan Gregor Kokalovič (ekipno drugo mesto)
Krkina ekipa s srebrom
Andrej Poljanec
Boštjan Hočevar
Gradišek, Brulc, Kokalovič, Vrtačič
Gradišek, Vrtačič
Gregor Kokalovič
Kokalovič, Vrtačič
Mateja Drobnič
Mitja Krevs
Tadej Hribar
Jože Vrtačič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava