Zakonski in družinski inštitut tudi v Posavju

7.12.2008

Od decembra delujejo še v Krškem, na naslovu Trg Matije Gubca 3.

Od decembra delujejo še v Krškem, na naslovu Trg Matije Gubca 3.

Zakonski in družinski inštitut Novo mesto, ki izvaja programe terapevtske pomoči za izboljšanje kakovosti medosebnih odnosov in odnosa do sebe, je odslej s svojo enoto prisoten tudi v Posavju.

Od decembra delujejo v Krškem, na naslovu Trg Matije Gubca 3 (poslovni kompleks Hotela City). Tako so svoje storitve približali tudi uporabnikom iz Posavja.

Posameznikom, parom in družinam v stiski nudijo strokovno svetovanje in terapevtske obravnave v primerih: kroničnih konfliktov v medosebnih odnosih, čustvenega, fizičnega, spolnega nasilja, težav pri vzgoji otrok in mladostnikov, nizke samopodobe, nezadovoljstva s svojim življenjem, dolgotrajne izpostavljenosti stresu, tesnobe, depresije, različnih odvisnosti (npr. alkoholizem) in motenj hranjenja, ter drugih duševnih stisk.

Terapija temelji na relacijskem družinskem modelu dr. Christiana Gostečnika in njegovih sodelavcev. Posameznika obravnava v sistemu odnosov, v katerih živi in ki so ga pomembno zaznamovali. Cilj terapije je preoblikovanje notranjih čustvenih vzorcev pri posamezniku, paru ali družini, ki vzdržujejo določen simptom. Terapija poteka enkrat tedensko eno uro, predvidoma12 srečanj.

Izvajajo tudi preventivne programe, kot so delavnice, šole za starše in predavanja za različne populacije in starostne skupine (npr. starši, rejniki, predzakonci, mladostniki, pari). 

Za dodatne informacije in vključitev programe so na voljo na telefonskih številkah 07 /33-21-133 ali 031/489-309, preko e-maila: info@zdi-nm.si in njihove spletne strani, je sporočila strokovna vodja inštituta Melita Kramar, spec. zakonske in družinske terapije.

Komentiraj prispevek

Uporabniško Ime

e-Naslov

Vaš komentar

Izračunajte vsoto devet in pet: