Gasilska avto lestev prispela v Brežice

5.11.2008

Gasilska avto lestev prispela v Brežice

Pred dvema mesecema sta predsednik Gasilske zveze Brežice Mihael Boranič in brežiški župan Ivan Molan s predstavnikom podjetja Webo podpisala pogodbo o nabavi gasilskega vozila s 30 m dolgo vrtljivo dvižno lestvijo, danes pa je že v Brežicah, sporočajo z brežiške občine.

Gasilska avto lestev s pregibnim zglobom Magirus oznaka 23-12 GL je sodobna  naprava, namenjena gasilskim intervencijam, za potrebe gašenja in reševanja na višini 30 m ter  za uporabo pri tehničnih intervencijah. Nakup 623.600 evrov vredne avto lestve je v višini 120.000 evrov sofinanciralo Ministrstvo za obrambo na podlagi dogovora, ki ga je občina sklenila ob obnovi letališča Cerklje ob Krki.

Danes in jutri bo potekalo usposabljanje ekipe  gasilcev - strojnikov, ki bodo upravljali z lestvijo. Po opravljenem 20-urnem tečaju, ki ga izvajata inštruktorja podjetja,  bodo tako pridobili  certifikat  strojnik - upravljavec avto lestve Magirus.

Brežiški gasilci bodo novo avto lestev svečano prevzeli v soboto, 8. novembra, ob 14. uri pred Gasilsko zvezo v Brežicah.

Galerija

Gasilska avto lestev prispela v Brežice

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

6.11.2008Oceni janko 

Ta naložba je dobra naložba, le v primeru da bo avtolestev izpeljala iz garaže do pet minut po alarmu.Pogoj za to je, da so strojniki v bližini kar se po mojem da zagotoviti.Obstaja pa nekaj važnejšega in to je redno vzdrževanje in servisiranje tega koristnega stroja.Ta dela opravljajo samo poblaščeni serviserji in to ni poceni. Včemu je torej vprašanje: Ali je zagotovlen denar zato? (upam,da to ni denar, ki je zagotovljen sedaj iz občinskega proračuna za požarno varnost ampak, da je ta denar povečan za toliko kolibodo znašali stroški okoli novega potrebnega stroja) Če je to tako potem VSAKA ČAST.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava