Na TV Slovenija dokumentarec Borisa Petkoviča

22.9.2008

Z marčevske projekcije filma Paris.love Borisa Petkoviča v Čajarni v Novem mestu

Z marčevske projekcije filma Paris.love Borisa Petkoviča v Čajarni v Novem mestu

Boris Petkovič, ki ga poznajo tudi Dolenjci (nekaj let je živel v Straži pri Novem mestu) je ustvaril dokumentarni portret pisateljice Brine Svit. Dokumentarec z naslovom Po noči, Svit pripoveduje o pisateljičinem prijateljstvu s Cocom Diasom, njunem plesu in nastajanju romana Coco Dias ali Zlata vrata. Premierno si ga bo mogoče ogledati v nedeljo, 28. septembra, ob 22. uri na 1. programu Televizije Slovenija.

Pred približno dvema letoma je Brina Svit v pariški tangeriji Latini spoznala Coca Diasa, mednarodnega mojstra tanga, ki ji je med plesom rekel: "Če napišeš o meni knjigo, te naučim plesati." Brina je bila presenečena, celo užaljena, saj je bila prepričana, da zna plesati, hkrati pa je začutila, da je to enkratna priložnost za rojstvo novega romana.

Naslednje mesece sta se Coco in Brina srečevala na obrobju Pariza, na plesišču pri metrojski postaji Zlata vrata. Medtem ko jo je Coco učil korakov in obratov, je Brina odkrivala človeka, ki je prišel iz družbenega dna Buenos Airesa in postal eden najuspešnejših plesalcev tanga v Parizu.

Film sledi Brini Svit v Parizu, Buenos Airesu in Sloveniji, medtem ko pleše, piše ter pripravlja francosko in slovensko izdajo romana Coco Dias ali Zlata vrata, so sporočili iz službe za odnose z javnostjo RTV Slovenija.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava