Hribarjeva in Luštek uspešna na tekmovanju koreografov v Hannovru

26.3.2008

Rosana Hribar in Gregor Luštek

Rosana Hribar in Gregor Luštek

V Hannovru je konec tedna, 22. in 23. marca potekalo 22. mednarodno tekmovanje koreografov, ki sta se ga s predstavo 10 let udeležila tudi Novomeščana Rosana Hribar in Gregor Luštek. Zasedla sta drugo mesto in prejela tudi nagrado kritikov.

Pod umetniškim vodstvom Eda Wubbea, direktorja Scapino Baleta, je tekmovanje potekalo v okviru Velikonočnih plesnih dni hannovrske Državne opere.

Selektorji, ob Wubbeu še Eva-Maria Lerchenberg-Thöny in Jörg Mannes, so med 150 prijavljenimi deli izbrali 17 del, ki so se predstavila v letošnjem velikonočnem koncu tedna. Med izbrance sta se uvrstila tudi Hribarjeva in Luštek.

Miniaturka 10 let, v kateri Hribarjeva in Luštek tudi plešeta, je nadgradnja njune predstave 8 let. Kot je za STA pojasnila Ksenija Kaučič z zavoda Flota, umetnika v predstavi tematizirata skupna leta, tako na intimnem kot profesionalnem področju.

Na tekmovanju podelijo nagrade za prva tri mesta in še nagrado občinstva, nagrado po izboru kritikov in nagrado Scapino Baleta.

Prvo mesto je zasedel Italijan Mirko Guido s predstavo "Tra me e se, forse", ki je bila najbolj prepričala tudi občinstvo, tretjo nagrado pa je prejela kitajska predstava "Ever more" koreografov avtorjev Xiaohe Liu, Disha Zhang in Juanjuan Sun. Nagrado Scapino Baleta je prejel Francoz Jerome Delbey za predstavo "Mauvais Anges".

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava