Siročič razrešen, njegova odpravnina okoli 29 tisoč evrov

25.10.2007

Že bivši direktor Darsa.

Že bivši direktor Darsa.

Vlada je razrešila Rajka Siročiča z mesta predsednika uprave Družbe za avtoceste v RS (DARS). Na njegovo mesto je imenovala Tomislava Nemca, dosedanjega načelnika upravne enote Ljutomer.

Vlada je razrešila tudi člana uprave Darsa Abdona Peklaja, v upravo pa namesto njega imenovala župana Škofljice Boštjana Riglerja. Poleg tega je na doslej prazno mesto namestnika predsednika uprave imenovala docenta na Ekonomsko poslovni fakulteti v Mariboru Žana Jana Oplotnika. V upravi Darsa ostaja Aleš Hojs.

Novi člani uprave so bili imenovani za petletno mandatno obdobje, poroča STA.

Minister za promet Radovan Žerjav je na novinarski konferenci po seji vlade izrazil prepričanje, da so s takšnim oblikovanjem Darsa postavili kompetentno ekipo. "Z Nemcem dobivamo odličnega vodjo poslovnih procesov, z Oplotnikom odličnega finančnega strokovnjaka, ki je že zdaj svetoval upravi Darsa, z Rigelnikom pa strokovnjaka na področju gradbeništva," je dejal minister.

Siročič, ki mu pripada odpravnina v višini šestih mesečnih plač, je za 24ur.com povedal, da je odločitev vlade sicer legitimna, vendar mu ni všeč način. Meni namreč, da mu ne morejo očitati nestrokovnosti, saj je ''delo opravljal vestno in v dobro družbi''. Novi upravi želi, da bi znala odgovoriti na vprašanja vladi, na katera vprašanja, Siročič ni želel izdati. Očitke glede poslov s SCT Siročič zavrača. Vsi posli, ki so jih sklenili, so bili legitimni, dediščino, ki jo je prejel, ko je nastopil mandat, pa je skušal karseda strokovno rešiti, je še dejal.

Na Darsu so pojasnili, da je Siročič junija letos prejel bruto plačo v višini 9.744 evrov. Če znesek razpolovimo, dobimo približno neto plačo, ki znaša 4.872 evrov, torej Siročiču pripada odpravnina v višini 29.232 evrov, še poroča 24.ur.com..

Minister Žerjav je sicer zamenjavo uprave Darsa napovedal že pred časom, čeprav ta po njegovem mnenju ni naredila napak. Je pa bila uprava Darsa pod Siročičevim vodstvom pod velikim pritiskom medijev, pod katerim ne more nobena uprava delati normalno, je takrat pojasnil Žerjav.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava