V spomin na Nejca Erazma

20.9.2007

Nejc Erazem

Nejc Erazem

Danes mineva pet let, odkar se je z motorjem smrtno ponesrečil Nejc Erazem, član najstniške glasbene skupine BePop. Takrat 17-letni Nejc se je 20. septembra 2002 ponesrečil z motorjem le nekaj sto metrov pred svojim domom na Mirni. Nejc je pravilno vozil po lokalni cesti, ko mu je voznik kombiniranega vozila 42-letni Zvone Vavtar, sicer družinski prijatelj, odvzel prednost. Motorist je po zaviranju padel po vozišču in silovito trčil v prednji del vozila, zaradi hudih poškodb prsnega koša in pljuč pa je kasneje popoldne umrl v novomeški bolnišnici. Pred tremi leti je novomeško okrožno sodišče Vavtarja oprostilo.

"Kar počneš, počni s poštenim srcem," je na glasbenih nastopih ponavljal Nejc. S simpatičnim nastopom in karizmo je osvojil srca mladostnikov po vsej Sloveniji. Član skupine Bepop je bil eden tistih petih, ki mu je z veliko truda, vztrajnosti in volje uspela trnova pot do slave. BePop je bila prva slovenska skupina, izbrana preko resničnostnega šova Popstars, sestavljali so jo Tinkara, Alenka, Simon, Ana in Nejc. V zelo kratkem času je skupina postala ena najbolj popularnih na domači glasbeni sceni. Z veliko energije so omrežili predvsem mlade in postali pravi najstniški idoli.

Njihova prva pesem je bila Moje sonce, kmalu so izdali svoj prvi album Bodi zvezda, nakar se je čez nekaj dni smrtno ponesrečil Nejc. Ostali člani skupine so glasbeno pot nadaljevali, izdali še nekaj plošč (Zapleši z nami, Bepop, Božič je in Prisluhni školjki) in se razšli.

Nejca se številni prijatelji in oboževalci še vedno spominjajo po neizmerni dobri volji in pozitivni energiji.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava