Upravna enota Novo mesto na novem naslovu

18.12.2006

Upravna enota Novo mesto z današnjim dnem deluje na novem naslovu - na Defranceschijevi ulici 1. V nekdanjo stavbo novomeške porodnišnice, ki je doživela temeljito prenovo, se UE seli po 12 letih razseljenosti oddelkov na več lokacijah po vsem mestu in plačevanja visokih najemnin (največ jih je sicer delovalo v obeh občinskih stavbah). Tako imenovana 'steklena' občinska stavba se tako prazni, vsi občinski oddelki se bodo selili na Seidlovo 1 in novi kupec bo 'steklenjak' podrl ter na tem mestu zgradil novo poslovno stavbo s podzemnimi garažami.

Od današnjega jutra pa so torej vsi oddelki UE združeni pod eno streho. Elektronski naslovi, številke telefonov in faksov ostajajo nespremenjeni. Samo selitev so zaposleni začeli v petek popoldne, konec tedna pa je vsak uslužbenec UE že preizkusil svoje delovno mesto, ali v popolnosti deluje (predvsem so pomembne računalniške povezave). Danes tako po uradnih opravkih že zahajamo v nekdanjo porodnišnico. Prve dni bo verjetno najbolj oblegana sprejemna pisarna, ki obiskovalce seznanja, kjer se nahaja kakšna pisarna in jih usmerja, sicer pa po besedah načelnika Jožeta Preskarja kakšnih večjih težav s prehodom v nove poslovne prostore ne pričakujejo. Še najbolj bodo njihove stranke verjetno nezadovoljne zaradi pomanjkanja parkirišč, saj so tik ob stavbi zagotovljeni le invalidom, ostali obiskovalci pa bodo morali uporabljati javna parkirišča na Novem trgu in v garažni hiši. Sicer pa uradno odprtje stavbe načrtujejo januarja prihodnje leto, ko bodo nanjo med drugim povabili tudi pristojne ministre.

Obnova stavbe UE (od nekdanje porodnišnice so ostali le zunanji zidovi) je bila namreč naložba države, ki je zanjo odštela 1,2 milijarde tolarjev.

Zvočni zapisi

Jože Preskar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava