Kako začeti in uspeti v Posavju

31.5.2023 | 09:00

Kako začeti in uspeti v Posavju
Kako začeti in uspeti v Posavju

V petek, 26. maja, je v starem mestnem jedru Krškega potekalo celodnevno podjetniško dogajanje – Uspeti v Posavju, v organizaciji Centra za podjetništvo in turizem Krško oz. SPOT svetovanja in mentoriranja.  Dogodek, ki se je odvijal v prostorih Podjetniškega inkubatorja Krško, je bil namenjen izobraževanju, povezovanju institucij podpornega okolja s podjetniki in potencialnimi podjetniki oz. mladimi, iskanju rešitev in prepoznavanju priložnosti ter predstavitvi inovativnih in svežih podjetniških idej.

Tematika izobraževanj je bila aktualna v izvedbi dveh priznanih predavateljev: dr. Blaž Zupan je predstavil pot od ideje do prve prodaje, v naslednjem predavanju pa so bile predstavljene ključne strategije za razvoj podjetja in doseganje poslovnih ciljev, katere je predstavil dr. Rok Stritar.  

Sledila je okrogla miza z naslovom »Največje napake v podjetništvu«, na kateri so poleg zgoraj omenjenih predavateljev sodelovali tudi sami podjetniki iz lokalnega okolja (Janko Sotošek,  direktor podjetij Office 42 d.o.o. in SOTI-LIGHT ter Nino Žičkar (MINT SPORTS, Nino Žičkar s.p). Sodelujoči so na okrogli mizi opisali tudi lastne napačne odločitve in iz tega izhajajoče nove rešitve, kar je vodilo k ciljem po drugi poti. Dotaknili so se ključnih podjetniških izzivov, poudarili pomen medsebojnega povezovanja in nujnost spodbujanja podjetniške miselnosti kot kreativnosti in inovativnosti v sodobni družbi. Celoten dogodek je moderirala podjetnica iz Posavja Klara Eva Kukovičič.

Sledilo je mreženje in izmenjava informacij – tako v inkubatorju kot zunaj, na zaprtem delu ulice pred podjetniškim inkubatorjem, kjer so se s svojimi izdelki predstavili podjetniki iz različnih podjetij.

Druženje se je zaključilo sproščeno in v družbi novih poznanstev, saj se je dogodek v popoldanskih urah  nadaljeval s Festivalom piva & BBQ.

Vabljeni k ogledu videoposnetka (spodaj).

Center za podjetništvo in turizem Krško

Galerija

_posavje (01)
_posavje (02)
_posavje (03)
_posavje (04)
_posavje (05)
_posavje (06)
_posavje (07)
_posavje (08)
_posavje (09)
_posavje (10)
_posavje (11)
_posavje (12)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava