DL: Talentirana Ema

28.5.2023 | 13:50

DL: Talentirana Ema

Ema Usenik iz Novega mesta je 10-letna učenka Osnovne šole Grm in izjemno nadarjena violinistka. To glasbilo je vzljubila že pri petih letih, ko ga je začela igrati pod mentorstvom prof. Armina Seška na oddelku nižje glasbene šole Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani. Vsa leta redno obiskuje pouk violine, ob tem pa se udeležuje tudi poletne šole v Sorici v sklopu Festivala Amadeo in poletne šole za violiniste v Grožnjanu, na Glasbeni šoli Marjana Kozine, kjer njena mami Šejla Usenik prav tako poučuje violino, pa obiskuje samo skupinski pouk nauka o glasbi in pevski zbor.

Prof. Armin Sešek je učil že Šejlo in že takrat ji je obljubil, da ko bo postala mamica, bo na voljo tudi njenemu otroku. Besedo je držal, v Emi pa vidi izjemno predano glasbenico in talentirano dekle. Na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih je osvojila že osem prvih, dve drugi in eno tretjo nagrado ter tri posebne nagrade žirije.

Nedavno pa se je udeležila mednarodnega tekmovanja Mladi virtuozi v Zagrebu, ki je bilo letos pod pokroviteljstvom mesta Zagreb že 29. leto zapored. Ema je spet navdušila žirijo in v svoji kategoriji zmagala.

Članek je bil objavljen v tiskani številki Dolenjskega lista

R. M.
Foto: Robert Kokol/Foto Asja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava