Izjemen uspeh slovenskih borcev v Budimpešti

15.3.2023 | 08:40

Izjemen uspeh slovenskih borcev v Budimpešti

V nedeljo, 12. marca, se je v madžarski prestolnici odvil mednarodni športni dogodek v tajskem boksu “XI. SPARTAN MUAYTHAI CUP”. Nastopili so športniki iz Avstrije, Češke, Slovaške, Nemčije, Madžarske in Slovenije. Tekmovanje se je odvilo v športni panogi tajski boks v vseh starostnih kategorijah. Barve Scorpion Gyma so zastopali: Lily Fideršek, Bojana Šebenik in Sašo Vorkapić.

Prvo zmago za klub je priboril Sašo Vorkapić. Finalni dvoboj je zaključil s KO (nokavtom), z izjemno atraktivno muaythai tehniko “spinning elbow” (komolec iz obrata). V nasprotnem kotu mu je stal domačin Ujvarosi Sandor. Pomerila sta se v članski kategoriji do 67kg.

Drugo zaporedno zmago je vpisala tudi Novomeščanka Bojana Šebenik v kategoriji članic in ugnala Avstrijko Elizabeth Hauzinger. Bojana je s poudarkom na ročnih udarcih in nizkih brcah z nogami poveljevala ritmu borbe vse tri runde in prav tako soglasno zmagala s 3:0.

Triumfalni pohod Scorpionov je z zmago zaključila tudi najmlajša tekmovalka Lily Fideršek, ki je suvereno slavila s 3:0. Pobudo je prevzela že na samem začetku dvoboja in ga rutinirano pripeljala do konca ter premagala češko predstavnico Sophie Salaskovo v kategoriji do 13 let.

Slovenske barve so na Madžarskem zastopali še Domen Vidmar iz ljubljanskega kluba Khun Kao in Sebastijan Zupanc Gladiator gym Črnomelj. Nastopiti bi moral tudi Mersad Dervišević, vendar je njegov nasprotnik dvoboj zaradi bolezni odpovedal.

Ekipa petih slovenskih borcev iz treh klubov se je v domovino vrnila s 100-odstotnim izkupičkom.

Ob tej priložnosti sta selektor mladinske reprezentance Slovenije Petrit Izairi in članske selekcije Andrej žveglič podala izjavo za javnost: “Izjemno sva ponosna in zadovoljna z psihofizično pripravljenostjo naših varovancev. Napredek je viden, a čaka nas še veliko dela.”

Naslednji preizkus za slovenske borce bo 25. marca v Črnomlju, kjer domači klub organizira tekmovanje Mednarodne lige tajskega boksa (IMTL).

V mesecu maju pa odpotujejo na Svetovno prvenstvo na Tajsko, kjer bodo obeležili 30. obletnico svetovne organizacije IFMA, ki združuje 148 članic sveta.

Tekst in foto: Scorpion Gym

Galerija

_zztb (1)
_zztb (10)
_zztb (11)
_zztb (12)
_zztb (13)
_zztb (14)
_zztb (2)
_zztb (3)
_zztb (4)
_zztb (5)
_zztb (6)
_zztb (7)
_zztb (8)
_zztb (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava