Odbojkarji Krke pred najpomembnejšo preizkušnjo v sezoni, v sredo doma proti Črnučam

14.3.2023 | 09:20

Odbojkarji Krke pred najpomembnejšo preizkušnjo v sezoni, v sredo doma proti Črnučam
Odbojkarji Krke pred najpomembnejšo preizkušnjo v sezoni, v sredo doma proti Črnučam
Odbojkarji Krke pred najpomembnejšo preizkušnjo v sezoni, v sredo doma proti Črnučam
Odbojkarji Krke pred najpomembnejšo preizkušnjo v sezoni, v sredo doma proti Črnučam
Odbojkarji Krke pred najpomembnejšo preizkušnjo v sezoni, v sredo doma proti Črnučam
Odbojkarji Krke pred najpomembnejšo preizkušnjo v sezoni, v sredo doma proti Črnučam
Odbojkarji Krke pred najpomembnejšo preizkušnjo v sezoni, v sredo doma proti Črnučam

Sreda je vse bližje in vse bližje je vrhunec sezone – prva tekma osmine finala državnega prvenstva. Prvo tekmo pomembnega obračuna proti Črnučam, ki bo zmagovalcu prinesel uvrstitev v četrtfinale in mesto v 1. ligi za prihodnjo sezono, bodo gostili odbojkarji Krke na domačem parketu dvorane Marof. Pred Novomeščani je po uspešnem rednem delu še zadnji izziv težko želenega povratka v elitno prvoligaško druščino.

Erpič: Vsi se zavedamo, kaj prinaša obračun

Nekaj besed je za klubsko spletno stran spregovoril eden izmed trojice najizkušenejših igralcev v dresu Krke, bloker Grega Erpič.

Krkaši so v rednem delu 1. B lige v 21. krogih nanizali 20 zaporednih zmag, kiks pa se je nato pripetil le v zadnjem krogu, ko so v nekoliko okrnjeni postavi naleteli na visoko motivirano ekipo Šoštanja, ki je prav tako lovila uvrstitev v osmino finala. “Redni del smo z izjemo zadnje tekme oddelali perfektno in rezultati kažejo, da je ekipa zares močna. Zadnja tekma je sicer pokazala, da smo tudi mi ranljivi, ko ekipi ponagaja zdravje.”

“Prvi del sezone smo oddelali dobro, tako kot se je od nas tudi pričakovalo. Sedaj je tukaj osmina finala proti Črnučam. Cilj, ki smo si ga zastavali že pred sezono, je seveda zmaga in napredovanje v četrtfinale. Vsi se zavedamo, kaj prinaša obračun osmine finala in temu primerni so tudi občutki ob tem, ko se bliža prva tekma. Motivacije že zaradi same teže teh tekem ne manjka,” pove Erpič.

Časa za pripravo ni več veliko, saj sta pred Krkaši le še dva treninga z žogo pred sredino tekmo. “Da smo ostali v tekmovalnem ritmu, smo odigrali prijateljski tekmi z ekipo Mladosti iz Zagreba. Tempiranje najboljše možne forme na sredino marca se izvaja že nekaj časa, ostaja nam pa še nekaj taktične priprave.”

Če kdaj v letošnji sezoni, potem bo podpora s tribun še kako dobrodošla to sredo, kar se zaveda tudi Erpič, zato konča z vabilom ljubiteljem odbojke na Dolenjskem: “Tekma v sredo je zelo pomembna, zato bomo veseli vsakogar, ki si jo bo prišel ogledati in vzpodbujati s tribun. Lepo vabljeni!”

Pulko: Tekme s Črnučami bodo vsekakor zanimive

Čeprav šteje že 37 pomladi, jih temu nepogrešljivemu členu ekipe odbojkarjev Krke Zlatku Pulku vsekakor ne bi pripisali. Z dolgoletnimi izkušnjami, ki jih nesebično predaja mlajšim soigralcem, je tudi letos eden osrednjih igralcev novomeške ekipe, s katero bo v osmini finala državnega prvenstva skušal Krki povrniti prvoligaški status.

Podobno kot Erpič se tudi Pulko strinja, da je Krka prvi del opravila po pričakovanjih, je pa jasnega mnenja, da bi nekatere tekme morali odigrati bolj suvereno. “Zaradi izkušenj in znanja, ki ga ta ekipa premore, smo redni del opravili po pričakovanjih. Mogoče smo se včasih preveč mučili s slabšimi ekipami, zaradi česar naš podmladek ni dobil še več priložnosti za igro. Smo pa proti koncu rednega dela tekme lahko izkoristili tudi za preizkus različnih zamisli trenerja Rojca.”

Obračun osmine finala je vse bližje in, tako kot celotna ekipa, tudi Pulko, tja obrača popolno pozornost. “Tekme s Črnučami bodo vsekakor zanimive. Imajo dobro, mlado in visoko ekipo, ki je dokazala, da zna igrati dobro odbojko.”

In zadnje priprave na tekmeca? “Nam do tekem preostaja le še taktična priprava, vse ostalo pa bodo pokazale izkušnje, ki jih na naši strani vsekakor ne manjka.”

Pulko za konec pogovora namenja še pozdrav in vabilo ljubiteljem odbojke. “Ekipa si seveda želi veliko spodbude s tribun, tudi v trenutkih, ko morda ne kaže najbolje. Lepo vabljeni!”

Rojc: Dosedanje delo nadgraditi v osmini finala

Pred odbojkarji Krke je le še sklepni del in s tem vrhunec sezone. Vse od 15. avgusta, ko se je ekipa prvič zbrala, pa do današnjega dne, so bile po lanskem izpadu iz 1. A lige misli in trud usmerjena v en sam cilj – v hiter povratek med slovensko odbojkarsko elito. Novomeščane bo tja skušal popeljati trener Jernej Rojc, ki je v preteklosti že vodil Krko kot glavni trener, nato do lanske sezone zasedal mesto pomočnika, letos pa motiviran prevzel ekipo, z željo in jasnim ciljem po uvrstitvi povratku med elito. Rojc je pred pričetkom končnice strnil nekaj misli o samem poteku sezone, mladih upih in pripravi na sklepni del sezone.

Z rednim delom, čeprav se je ob samem koncu prikradel poraz, je Rojc zadovoljen. “V rednem delu sezone smo odigrali 21 tekem, dosegli 20 zmag in v zadnjem krogu žal izgubili proti izredno motivirani ekipi Šoštanja. Osebno bi si sicer želel sezono končati brez poraza, vendar moramo biti z doseženim po rednem delu zadovoljni. Na prvi pogled izgleda, da smo se sprehodili do prvega mesta, vendar smo v ta rezultat vložili veliko truda in motivacije. Da bi ohranjali visok nivo motivacije, smo si znotraj posamezne tekme postavljali izzive, ki so nam pomagali, da smo na tekmah prikazali  visok nivo  odbojke in unovčili kvaliteto, ki smo jo dosegli preko kakovostnih treningov. Mnogokrat je bilo več težav na treningu kot pa na sami tekmi, ki že sama po sebi sproža adrenalin, ki pripomore k močnejši aktivaciji.”

Kot smo v zadnjih letih že vajeni, je Krkina ekipa sestavljena tako iz mladih in perspektivnih kot tudi starejših in izkušenejših odbojkarjev. “Letošnja ekipa je mešanica izkušenih in mladih fantov, ki so v rednem delu dobili nekaj priložnosti in upravičili svoje mesto v ekipi. Hvala, Vidmar in Jakše so najmlajši člani naše ekipe in vsi so naredili korak naprej, ne bi pa izpostavljal nikogar, saj morajo mladi predvsem vztrajati in se sami dokazati, da si zaslužijo mesto v ekipi še naprej. Vedno znova smo izredno veseli, ko lahko ob začetku nove sezone v člansko vrsto priključimo mlade igralce, ki smo jih vzgojili v lastni šoli odbojke. Mladi odbojkarji se lepo razvijajo in že se veselimo novih talentov, ki se bodo kmalu priključili članski ekipi Krke. “

20 zmag na 21. tekmah rednega dela je sicer lep uspeh, a najpomembnejša preizkušnja šele prihaja. “Sledi zaključek sezone v katerega prihajamo odločni, da dosedanje delo nadgradimo v osmini finala proti ekipi Črnuč. Zavedamo se, da je ekipa Črnuč sestavljena sicer z mladih, vendar izredno talentiranih visokih odbojkarjev, ki jih vodi izkušen trener, ki dobro ve, kako doseči želeni rezultat. Zadnji izziv je velik in prav je tako. Za prestop v višji nivo tekmovanja bomo morali pokazati vse kar znamo ter zbrati ogromno pozitivne energije, ki nam bo vlila potrebno samozavest in sproščenost, da prikažemo v končnici najboljše predstave v tej sezoni.”

Tempiranje forme za najpomembnejša dva tedna v letu ni enostavno, a glede na dano situacija je ekipa dala najboljše, kar je v tem trenutku lahko. “Priprave na končnico niso potekale čisto po načrtih, saj smo imeli kar nekaj težav z virozami, ki so se začele v zadnjem tednu rednega dela. Verjamem, da bomo do srede vsi pripravljeni za igro na najvišjem nivoju. Prost teden smo izkoristili za treninge v domači dvorani in trening tekmo v Zagrebu. Trening tekma z Mladostjo nam je prišla prav, saj nam je kvalitetnejši nasprotnik pokazal, kako bo potrebno igrati proti močnejši ekipi, ki je celotno sezono igrala v kvalitetnejši ligi.”

Čeravno sta ekipi nastopali v različnih ligah, pa večjih neznank pred obračunom ne bo. “Ekipo Črnuč poznamo zelo dobro. Pred začetkom tekmovalne sezone kot tudi med ligo smo odigrali nekaj trening tekem in vedno so bile tekme izenačene. Oba trenerja sva se verjetno zavedala, da obstaja velika verjetnost, da se srečamo tudi v končnici ob koncu prvenstva. Verjamem, da se bosta obe ekipi dobro pripravili drug na drugo in bomo videli zelo izenačeno odbojko.”

Vrhunec sezone si zasluži tudi lepo popolnjene tribune, zato ob tej priložnosti tudi Rojc vabi vse ljubitelje odbojke k obisku. “Odbojkarske tekme v športni dvorani Marof so bile skozi celotno sezono lepo obiskane. Predvsem na derbijih s sosednjima kluboma, kot sta Kostanjevica in Žužemberk, je bilo lepo videti znane obraze, ki jih  zanima dobra odbojka in imajo radi draž lokalnega derbija. Verjamem, da bodo ti ljubitelji odbojke tudi tokrat na tribuni dvorane Marof in bodo glasno podprli svoje odbojkarske kolege iz Novega mesta.”

Simon Vesel
MOK Krka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava