Košarkarice Krke osvojile mednarodni turnir v Črni gori

14.3.2023 | 08:40

Košarkarice Krke osvojile mednarodni turnir v Črni gori
Košarkarice Krke osvojile mednarodni turnir v Črni gori

Minuli vikend so se mlajše deklice Ženskega košarkarskega kluba Krka mudile v obmorskem mestu Hercegnovi v Črni gori, kjer so se udeležile mednarodnega košarkarskega turnirja.

Na prvem srečanju so se novomeške košarkarice pomerile z vrstnicami iz Bosne in Hercegovine. Skozi celotno srečanje so krkašice nadzorovale potek srečanja in zasluženo slavile. Z zmago so si zagotovile nastop v velikem finalu.

KRKA – STAR FOJNICA 49 : 39

Na finalnem srečanju so se krkašice pričakovano pomerile z domačinkami, s katerimi že zadnjih nekaj let bijejo borbo za primat na turnirju. Novomeščanke so tudi tokrat prikazale še eno izvrstno predstavo, za katero so bile nagrajene z zlatimi medaljami ter osvojitvijo turnirja!

KRKA – PRIMORJE HERCEG NOVI 50 : 39

V najboljšo peterko turnirja sta bili izbrani krkašici Iza Koprivnik in Lucija Gaberšček, slednji je pripadel tudi laskavi naziv najkoristnejše igralke – MVP turnirja!

Izjava trenerke Žive Jerman:

»Najprej bi se rada zahvalila ŽKK Primorje za povabilo na turnir, saj vem kako pomembni so tovrstni dogodki za igralke – ne samo na njihovi košarkarski poti, temveč tudi na poti njihovega razvoja. S turnirjem sem izjemno zadovoljna, saj smo prikazali odlično igro, predvsem pa sem zadovoljna z napredkom, ki je viden iz tekme v tekmo. Domov smo se vrnili s številnimi pozitivnimi izkušnjami in vtisi, ki nam bodo dali nov zagon za drugi del državnega prvenstva, s katerim nadaljujemo v mesecu aprilu.«

Za nadobudne mlade košarkarice je bilo to prvo tekmovanje izven meja Slovenije in že prvič so se odlično odrezale! Poleg tekmovanja so tudi uživale izven košarkarskega igrišča, ogledale so si čudovito obmorsko mesto, se družile med sabo ter z vrstnicami iz različnih držav.

T. B.

Galerija

_zzkk (1)
_zzkk (2)
_zzkk (3)
_zzkk (4)
_zzkk (5)
_zzkk (6)
_zzkk (7)
_zzkk (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava