Srčna pisma za male borce z OŠ Center

6.3.2023 | 11:30

Srčna pisma za male borce z OŠ Center

28. februarja obeležujemo svetovni dan redkih bolezni. Ob tej priložnosti smo se na OŠ Center v 3. a in 4. c razredu ter pri literarno novinarskem krožku petošolcev spomnili na otroke z redkimi boleznimi in se priključili akciji »Srčna pisma za male borce«.

Projekt, katerega pobudnik je Društvo Viljem Julijan, je namenjen podpori otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam. V društvu želijo spodbuditi empatijo in solidarnost ter širiti zavedanje o redkih boleznih. Tudi midve sva prepričani, da je srčnost in zmožnost vživljanja v sočlovekove stiske nujno spodbujati. Vse prevečkrat smo priče pasivnosti, spregledanju ljudi, ki imajo kakršnekoli težave in takšni projekti dajejo upanje, da le še ni vse izgubljeno.

Tako sva bili mnenja, da akcije ne smemo kar spregledati, zato smo napisali in delili sporočila podpore za male borce. Najprej smo jih spoznali iz priloženega gradiva in med učenci je zavladala tišina, v očeh se jim je iskrilo … Nato so besede kar same deževale na papir, brez velikega razmišljanja, saj si vsi želimo, da bi se za te redke in nenavadne bolezni čimprej našlo zdravilo, ki bi pomagalo k ozdravitvi otrok. Da bi le vsi otroci premagali te »nebodigatreba« bolezni!

Otroci z redkimi boleznimi so pravi junaki, ki imajo pogumno srce. So naš vzor v tem, kako moramo na težave gledati pozitivno in nikoli ne obupati pri spopadanju z njimi!

Zato upamo, da bodo naša srčna pisma vsaj malo popestrila vsakdan malim borcem in napolnila njihova srca z radostjo in upanjem.

Manca Pezelj Berger in Urška Vuk,
prof. razrednega pouka, OŠ Center

Galerija

_znm (1)
_znm (10)
_znm (2)
_znm (3)
_znm (4)
_znm (5)
_znm (6)
_znm (7)
_znm (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava