90 let Jožefe Slanc

28.2.2023 | 13:30

90 let Jožefe Slanc
90 let Jožefe Slanc

23. februarja 2023 je 90 let napolnila gospa Jožefa Slanc iz Čuril pri Metliki. Prihaja iz družine petih otrok iz vasice Krivoglavice v občini Metlika. Z možem sta se ustalila v vasi Čurile, kjer sta si ustvarila dom in družino.

Svoje življenje je posvetila družini in delu na kmetiji, potem pa je pri svojih 40. letih izgubila moža. Čeprav jo je izguba življenjskega sopotnika močno pretresla, pa ji volje, moči in veselja do dela ni zmanjkalo vse do danes. Gospa Jožefa v domači hiši še vedno postori vsa opravila, se odpravi na sprehod. Pri svojih letih pa še vozi avto za potrebe trgovine in drugih manjših opravili. Je zelo družabna, kar potrjuje že 20-letno petje v zboru Društva upokojencev Metlika, aktivna pa je tudi v šoli zdravja. V projektu Moja dežela lepa in gostoljubna pa je bila prejemnica priznanja za urejenost okolice hiše. Redno spremlja vse dnevne dogodke. Zaposlena je bil v metliškem Kometu, v popoldanskem času pa velika mojstrica šivanja oblek in kostumov. V veliko veselje pa so ji ročna dela, izdelovanje pisancev, katere rada pokloni prijateljem. Skozi leta jo je krasila delovna zagnanost in sloga v družini.

Gospe Jožefi smo ob treh otrocih, šestih vnukih, osmih pravnukih in prijateljih vse dobro zaželeli tudi predstavniki Krajevne organizacije Rdečega križa Rosalnice, občinske organizacije Rdečega križa Metlika, Društva upokojencev Metlika in županja občine Metlika gospa Martina Legan Janžekovič.

OZ RK Metlika

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava